Materialen

AliExpress: botanische stempels, wax en tape voor herfst en winter

Vorige maand bestelde ik via AliExpress een aanvulling voor mijn voorraad knutselspullen, in botanisch thema en gericht op de herfst en winter. Inmiddels zijn alle pakketjes binnen, tijd om jullie te voorzien van enkele tips. Wax in warme kleuren, een setje grid tape en vooruit, twee stempels die ik niet kon laten liggen.
Rubberstempels
De stempel met beeltenis van een levensecht hert heb ik nog niet uitgeprobeerd, dat komt wel bij het maken van de eerste post in thema winter. De andere stempel, een soort poststempel voor Kerstmis heb ik wel in gebruik. Stiekem ben ik al bezig met de kerstkaarten, daarover later meer. Ik maakte afdrukken op kraftpapier, die ik vervolgens met een ronde pons heb uitgesneden. Deze rondjes ga ik gebruiken ter decoratie, vergelijkbaar met een sticker. De poststempel bestelde ik voor 91 cent bij deze verkoper. De andere stempel kun je hier vinden, ik betaalde er  € 1,17 voor.
Wax mét lont
Dan de staafjes wax in warme herfst- en winterkleuren. Met name de koperkleur vind ik prachtig! Die zal goed gebruikt worden bij de decoratie van kerstcadeautjes en post rond de jaarwisseling. Bij een vorige bestelling van wax lette ik niet op of de staafjes waren voorzien van een lont, daar heb ik van geleerd. Ik kocht deze drie kleuren voor 65 cent per stuk via deze verkoper.

Behalve de wax bestelde ik ook een lepel. Ik gebruikte afgelopen periode een lepel uit de kringloopwinkel, dat werkt uitstekend. Door reacties op Instagram wilde ik toch eens testen hoe goed een lepel met schenktuit werkt. Bij het uitpakken verbaasde ik me al enigszins over het formaat van de lepel, of laten we zeggen het lepeltje. Formaat theelepel en wat mij betreft niet direct een aanrader. De schenktuit is handig, maar de hoeveelheid wax die je hiermee kunt smelten is naar mijn smaak net te weinig om tot een mooie zegel te komen. Voor kleinere stempels (bijvoorbeeld die van HEMA en Xenos) voldoet het lepeltje echter prima. Mocht je het zelf willen proberen, ik bestelde hier een exemplaar en betaalde 45 cent. Op de achtergrond van bovenstaande foto zie je het verschil tussen beide lepels.
Grafisch tape
Tot slot het setje grid tape, bijna een basisbehoefte. Of het nu tape of papier is, dit geblokte design combineert met vrijwel alles. Van botanische plaatjes tot papier uit de boeken van Flow, grid is altijd een fijne partner. Bij het maken van post in botanisch thema gebruik ik het tape als achtergrond voor de plaatjes die ik uit natuurboeken knip. Het ging mij in dit geval dus vooral om het design en niet om de kwaliteit.

De set bevat vier rolletjes in de kleuren bruin, groen, zwart en grijs. Verwacht geen hoogstaand papiertape, want dit tape bevat een tamelijke hoeveelheid plastic (het voelt daardoor wat glad aan en scheurt iets lastiger). Wel zijn de rolletjes voorzien van een uitstekende plaklaag en dat is uiteindelijk het belangrijkste. Ik betaalde bij deze verkoper € 2,28 voor de volledige set, omgerekend 57 cent per rol.

Lees je deze blog enkele dagen of weken na publicatie? 
Op AliExpress wijzigen de prijzen dagelijks. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op de actuele verkoopprijs tijdens het schrijven van deze blog, op dinsdag 29 november 2018.

3 Comments

  • Ageeth Mooij

    Het zegel van wax op je herfstpost in koperkleur is echt prachtig!
    Wat goed dat je zover vooruit kijkt en plannen maakt voor thematische post.

  • Simone

    Wat een leuke dingen weer! Ali is echt een fijne en mijn favoriete shop als het gaat om knutselspullen.