Mini Stationery Swap - feestdagen editie
Snailmail,  Swappen

Mini Stationery Swap: feestdagen editie

Mini Stationery Swap: feestdagen editie

Doe je mee? We gaan weer swappen. Al twee jaar op rij organiseer ik één keer per jaar de Mini Stationery Swap, waarbij er stationery en papierwaren worden geswapt uit eigen collectie. Vandaag kondig ik met veel enthousiasme een derde editie aan. Deze editie is net iets anders dan voorgaande swaps, waar ik matches maakte op basis van jullie creatieve stijl. Dit jaar gaan we creatieve materialen swappen die geschikt zijn voor de feestdagen en wintermaanden: om kerstkaarten mee te maken, cadeautjes mee in te pakken en/of winterse post van te maken.

Doel van de swap

De Mini Stationery Swap bestaat uit het swappen van 5 items, uit je eigen voorraad. Twee van die items staan al vast, iedere swap bevat een stempel en een rolletje washi tape (geen sample). De overige drie items bepaal je zelf.

Omdat we swappen uit eigen voorraad kan het zijn dat de materialen die je wilt versturen al gebruikt zijn. Een mooie vorm van hergebruik, zolang de staat goed is en de stationery of papierwaren inderdaad herbruikbaar zijn voor je swapmaatje. De Mini Stationery Swap is, zoals de naam al zegt, een kleine swap. Wees echter niet te zuinig door één label of één sticker te tellen als volwaardig item, maak er een gezellig setje van.

Instagram

Deze swap speelt zich met name af via Instagram. Het is dus ook noodzakelijk dat je daar een account bezit. Omdat we deze keer volgens een thema swappen in plaats van op stijl, vraag ik je om je account (al dan niet tijdelijk) op openbaar te zetten. Je mag een moodboard plaatsen om je swapmaatje op weg te helpen, dit is echter niet verplicht. Bij de feestdagen kan iedereen zich wel een beeld vormen. Denk aan de klassieke kleuren rood, groen en blauw. Pak uit met goud, koper en zilver, of stel je alvast in op de winter: wit als sneeuw.

Inpakken en verzenden

Heb je de 5 items compleet? Pak ze dan op een leuke manier in, zodat het echt een cadeautje is voor de ontvanger. We verzenden de swap als brievenbuspost. Dit kan in een doosje of een stevige envelop, plak deze goed dicht zodat er onderweg niets mis kan gaan.

Doordat we swappen met stationery en papierwaren die je al in huis hebt, bestaan de kosten van deze swap uitsluitend uit de verzendkosten. Binnen Nederland is dit maximaal € 4,50. Op het inschrijfformulier vraag ik of je eventueel zou willen swappen met een adres in het buitenland. Wees je ervan bewust dat in dit geval de verzendkosten hoger kunnen uitvallen. De swap is volledig corona-proof, je hoeft er geen winkel voor te bezoeken.

Na ontvangst

Heb je een swap mogen ontvangen? Fijn! Maak een foto van het pakketje en plaats deze op Instagram. Tag hierbij je swapmaatje, zodat deze weet dat de swap goed is aangekomen. Vergeet dus ook niet een kaartje of brief toe te voegen aan de swap die je maakt, met daarop jouw naam en Instagram-account.

Om een mooi overzicht van alle swaps te creëren zou het leuk zijn als je de foto’s (die je tijdens het maakproces of na ontvangst plaatst) de hashtag #studiosnailmailswap meegeeft.

Inschrijven, bekendmaking en verzending

Je ontvangt op zijn vroegst maandag 2 november een mail met daarin de gegevens van je swapmaatje. Vervolgens heb je drie weken de tijd om aan de swap te werken. De verzenddatum staat vastgesteld op maandag 23 november*. Zo kunnen we er zeker van zijn dat alle swaps bij aanvang van de decembermaand zijn ontvangen. Kun je door omstandigheden de swap niet op tijd versturen, laat dit aan mij weten via het contactformulier of een berichtje via Instagram.

*Mocht er onverhoopt iets veranderen aan de verzenddatum, bijvoorbeeld door nieuwe maatregelen rondom het coronavirus, dan communiceer ik dit via een openbaar bericht op Instagram en via Instagram Stories.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *