Samenwerken

Studio Snailmail is een online community voor moderne creatievelingen die zich bezighouden met snailmail, het maken en versturen van creatieve post. Met tips voor technieken, materialen en uitleg van creatieve DIY’s inspireert Studio Snailmail tot het laten spreken van de eigen creativiteit.

Gepersonaliseerde content

De artikelen op dit platform worden geschreven door Ingrid, 33 jaar oud en in 2015 afgestudeerd aan de studie Hbo Media, Informatie en Communicatie. Met een specialisatie in journalistiek en marketing help ik je graag, middels gepersonaliseerde content, de doelen van jouw campagne te behalen. Naast Studio Snailmail ben ik werkzaam als redacteur voor een online nieuwsplatform.

Niche

Papierwaren en verwante producten spelen een grote rol in de aangeboden content. Ook is er in het bijzonder aandacht voor duurzaamheid, met hergebruik van oude papierwaren en stationery uit de kringloopwinkel. De niche van Studio Snailmail laat zich omvatten in drie thema’s: snailmail, DIY en hergebruik van kringloopgeluk.

Doelgroep

Met deze niche bereikt Studio Snailmail een ruime doelgroep van lezers in de leeftijd van 18 tot 64 jaar, overwegend vrouw en afkomstig uit Nederland of België. Het zwaartepunt (34%) ligt op lezers binnen de categorie 25-34 jaar. Wat de bezoekers van Studio Snailmail allen gemeen hebben: ze laten zich graag inspireren op het gebied van creativiteit. In deze behoefte wordt voorzien met diverse creatieve werkbeschrijvingen en tips voor producten en toepassingen.

Social media

Studio Snailmail kan op Instagram rekenen op een hechte groep volgers, met een grote interesse in creativiteit, papier en vintage ephemera. Het huidige aantal volgers ligt op +6.000 (mei 2023). Het zwaartepunt in de doelgroep ligt op dit platform breder, met 28% in de categorie 25-34 jaar en 25% in de categorie 35-44 jaar. 96% van het totaal aantal volgers bestaat uit vrouwen.

Samenwerken

Beschik je over een product of dienst welke aansluit bij de niche van Studio Snailmail? Voor het bespreken van mogelijkheden tot samenwerken of het opvragen van een postadres voor het opsturen van producten voor redactionele aandacht, ben je van harte welkom contact op te nemen via het contactformulier.

Deze bedrijven en ontwerpers gingen je recent voor: Flow Magazine, Cafe-Analog (webshop in stationery en papierwaren), Caroline Vieira (handgemaakte kaarten en art prints), Durftestempelen (webshop in stempels).