Over Studio Snailmail

Ben je gek op het ontvangen en versturen van post en op zoek naar creatieve inspiratie? Dan ben je bij Studio Snailmail op de juiste plek. Wekelijks verschijnt er een nieuw artikel online, vol inspiratie en tips voor creatieve technieken en materialen. De term snailmail laat zich vertalen als slakkenpost, langzame post. Het ouderwetse uitwisselen van brieven, maar dan in een creatief jasje.

Hergebruik van materialen

Bij het lezen van de artikelen zal het je opvallen dat er in het bijzonder aandacht is voor hergebruik van materialen, vaak gevonden in de kringloopwinkel. Denk aan oude boeken met prachtige prenten of vergeelde bladzijden. Ook oude postzegels, spelkaarten en restjes touw zijn mooie materialen om te verwerken in jouw creaties.

Voor beginner of creatieve duizendpoot

Kom je net kijken in de wereld van snailmail? In deze startersgids lees je alles over de betekenis van snailmail en het vinden van penpals. Wat schrijf je in de eerste brief en welke materialen zijn handig om aan te schaffen?

Studio Snailmail daagt je uit jouw creatieve stijl te ontwikkelen en loopt mee op jouw pad. Twijfel je soms of je wel creatief genoeg bent of wil je eens iets nieuws proberen? Studio Snailmail staat voor je klaar met inspirerende artikelen, interviews met creatieve makers en diverse online workshops.

Warme en diepgaande contacten

De artikelen op deze website worden geschreven door Ingrid, 33 jaar oud. Naast Studio Snailmail ben ik werkzaam als redacteur voor een online nieuwsplatform. In 2013 kwam ik voor het eerst in aanraking met snailmail, het maken en versturen van creatieve post. Ik ben er dol op! Snailmail is voor mij niet alleen een creatieve hobby, het brengt warme en diepgaande contacten met zich mee.

Het uitwisselen van brieven geeft een uniek kijkje in iemands leven. Een persoon die je anders misschien wel zo voorbij was gelopen.

Ik zie graag iemands eigen stijl terug in de post die ik ontvang, authenticiteit vind ik belangrijk. Ook mijn eigen creatieve stijl probeer ik continue te ontwikkelen, door nieuwe technieken en materialen uit te proberen. Ik neem jou als lezer graag mee op deze creatieve ontdekkingstocht. Voel je welkom ook de jouwe te delen.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op via dit formulier of stuur een berichtje via Instagram. Ben je eigenaar of werknemer van een merk, (web)winkel of ander bedrijf in de creatieve sector? Informatie over mogelijke samenwerkingen vind je op deze pagina.