De spelregels van de Studio Snailmail swap

Wat leuk dat je meedoet aan de Studio Snailmail swap! Als ik ergens blij van word is het een zakje bloemzaadjes, als goodie bij snailmail. Een duurzaam cadeau waar je met een beetje geluk nog lang van kunt genieten. Zodra de zaadjes uitkomen, maar ook wanneer je er in het najaar misschien zelf zaden van kunt oogsten. Op deze pagina lees je alle spelregels rondom de swap terug.

Wat gaan we doen?

  • Het swappen van bloemzaadjes, geoogst uit eigen tuin of via een andere weg verkregen of gekocht.
  • De zaadjes worden creatief verpakt, bijvoorbeeld in een zelf gevouwen en gedecoreerd zakje van papier.
  • Op een handgemaakte (collage)kaart in een formaat naar keuze schrijf je een klein berichtje.
  • Het zakje bloemzaadjes en de kaart verstuur je in een creatief gedecoreerde envelop.
  • Kortom: een kleine swap, waarbij je aan één postzegel voldoende zult hebben.

Wat schrijf je naar je swapmaatje?

Op de kaart kun je iets schrijven over de bloemzaadjes die je hebt uitgezocht. Wat hebben ze nodig om te groeien? Heb je de zaadjes misschien zelf geoogst of hebben de bloemen een bijzondere betekenis voor je? Misschien wil je iets vertellen over je tuin of deel je graag een passende quote of gedicht. Beschrijf de kaart zoals het jou past. Vergeet niet je eigen naam en Instagram-account te vermelden.

Bevestiging van ontvangst

Na ontvangst van de envelop is het fijn als je je swapmaatje laat weten dat de zaadjes goed zijn aangekomen. Andersom ontvang je natuurlijk ook graag een seintje dat de post zijn werk heeft gedaan. Plaats een foto van de ontvangen swap op Instagram en tag hierbij je swapmaatje en @studiosnailmail, zodat ook ik weet dat de swap een succes is én we allen mee kunnen genieten van het creatieve aspect. Heb je een afgeschermd account? Stuur dan ter bevestiging tevens een privébericht naar de maker van de door jou ontvangen swap en naar @studiosnailmail.

Om een mooi overzicht van alle foto’s te creëren, tijdens het maakproces en na ontvangst, kun je de hashtag #studiosnailmailswap gebruiken. Plant je de zaadjes en komen ze uit? Dat volgen we natuurlijk ook graag!

Verzenddatum

Uiterlijk woensdag 8 juni ontvang je een mail met daarin de gegevens van jouw swapmaatje. Je hebt daarna een week de tijd om de swap samen te stellen en te verzenden. De envelop verstuur je uiterlijk woensdag 15 juni.