Vintage Paper Box

Preview van de Vintage Paper Box

Vintage Paper Box

Dankjewel voor je interesse in de tweede editie van de Vintage Paper Box. Een brievenbusdoosje vol unieke papierwaren en kleine stationery, iedere keer in een ander thema. Voor deze editie koos ik het thema vogels. Wat maakt deze box zo uniek? Alle papierwaren en kleine stationery zijn écht vintage. De Vintage Paper Box geeft je een compleet papierpakket in handen, waarmee je heel wat snailmail kunt maken of journals kunt vullen.

Vintage Paper Box

De basis van de Vintage Paper Box is een uitgebreid papierpakket, bestaande uit 10 verschillende soorten papier. In totaal ontvang je 42 velletjes, waarvan sommigen zelfs al 70 jaar oud zijn. Ik heb mijn best gedaan een divers pakket samen te stellen, van prachtige kleurrijke prenten tot velletjes door de tijd verkleurd papier.

Vintage Paper Box

Op bovenstaande foto zie je alvast een klein voorproefje van de soorten papier die je in een box tegen kunt komen. Papier om de schaar in te zetten, om zakjes mee te vouwen, om te verscheuren voor collages. Er zijn tal van mogelijkheden. Naast het papierpakket ontvang je diverse verzamelplaatjes, zoals deze uitgegeven door Rizla in 1960.

Onder het papierpakket liggen meer fijne goodies. In het door mij gemaakte zakje vind je 5 verzamelplaatjes van Verkade, uit 1935. Het papier waarmee ik dit zakje vouwde vind je terug in de Vintage Paper Box. Zo ontvang je direct een voorbeeld van wat je ermee zou kunnen doen. Ook bundelde ik 3 vintage enveloppen in een bijpassende groene kleur. Het vintage garenkaartje past in hetzelfde kleurenpalet, zo kun je direct aan de slag.

Vintage Paper Box

De verzamelplaatjes op rechts zijn de oudste items in de box, deze kaartjes werden 90(!) jaar geleden uitgegeven. Ook hier ontvang je er 5 van. De plaatjes zijn verpakt in een verkleurd zakje van pergamijn, overgenomen van een oud-postzegelverzamelaar. Het onderliggende zakje bevat een set thema postzegels, in diverse soorten en kleuren. Beide zakjes zijn uiteraard herbruikbaar. Helemaal onderop (en ook zichtbaar op de eerste foto van deze preview) vind je een aantal grotere verzamelplaatjes. Deze zijn getekend door Rien Poortvliet en Frida Holleman en uitgegeven in 1960.

Release van de Vintage Paper Box

Enthousiast? De Vintage Paper Box bestaat uit unieke papierwaren waarvan geen eindeloze voorraad bestaat. Dit maakt dat er slechts 5 exemplaren beschikbaar zijn. Zolang de voorraad strekt is de Vintage Paper Box te bestellen via de webshop van Studio Snailmail.

Deze editie in thema vogels heeft een prijs van € 26,95 (inclusief verzending binnen Nederland). Woon je in België, dan betaal je vanwege de verhoogde verzendkosten een toeslag van € 3,95.

Vragen of opmerkingen? Je bent altijd welkom een bericht te sturen via het contactformulier.