Swappen

De Mini Stationery Swap die ik verstuurde

Ik was zo druk met mijn eigen swap, dat ik vergat dat er ook voor mij een pakketje zou binnenkomen. Een goed teken, want dan was het samenstellen en inpakken plezierig. Op het kaartje ontbreekt nog de naam van de ontvanger (ik plaatste deze foto als sneak peek op social media). Mijn swap ging naar Janiek, @typewriterstories op Instagram. Haar stijl beschreef ze als ‘botanisch en kleurrijk, of in ieder geval een matchend kleurpatroon’. De kleur zit ‘m vooral in de items, die ga ik echter niet laten zien. Wel ga ik in deze blog in op het creatieve deel: het inpakken. Daarin heb ik zoveel mogelijk mijn eigen stijl gevolgd, met veel aandacht voor hergebruik van papier en uiteraard voorzien van ‘een matchend kleurpatroon’.
Gedetailleerd of juist niet
In het pakje rechtsboven, verpakt in papier met roze ruitjespatroon (uit een extra van Flow Magazine), zitten een wax stempel met botanisch design en een staafje roze wax. Soms heeft een pakje niet zoveel nodig, wanneer het papier al sprekend genoeg is. Een beetje touw en een bijpassende postzegel volstaan. Zeker wanneer een swap bestaat uit meerdere cadeautjes is het de kunst om her en der wat simpel ingepakte cadeautjes toe te voegen. Zo komen de cadeautjes die met veel details zijn gedecoreerd nog beter uit.
Zoals deze envelop bijvoorbeeld, boordevol details. In het kraft zakje verpakte ik enkele blanco stickers, als DIY pakketje. Zo kan Janiek zelf aan de slag met het bestempelen van stickers. Iets wat ik erg leuk vind om te doen. De blanco stickers zijn helaas moeilijk verkrijgbaar, daarom leek het me leuk zoiets toe te voegen. Het transparante papier waarmee ik de envelop heb gevouwen komt uit een Flow Book for Paper Lovers. Voor het kaartje gebruikte ik een blanco kaart van de HEMA (A6 formaat, per 50 stuks te koop).
Klein, maar fijn
Zelfs van de kleinste items kun je leuke cadeautjes maken. De rubberstempel verpakte ik in een pagina uit een oud schoolboek, gevonden in de kringloop. Met washi tape, een touwtje en een wax stempel maak je daar in een handomdraai een feestelijk pakje van. Het oranje washi tape is van Classiky, het tape met de paddenstoel is van MT. De wax stempel kocht ik bij Søstrene Grene.

Ook ging ik los op het decoreren van dit pakje. Hierin zit een bundeltje papierwaren en stationery welke ik zelf heel graag in gebruik heb. Zoals een boekje met bingokaarten, botanische prenten, samples washi tape en touw in mijn favoriete kleur, oude postzegels en een aantal vintage bus tickets, welke ik laatst op eBay kocht.

Op de achtergrond van deze foto zie je de andere pakjes: het bruine papier met stempel van een kever bevat een notitieblok. Het katoenen zakje bleek perfect om een rolletje washi tape in te verpakken. Action heeft regelmatig van dit soort zakjes in het assortiment. Onderop in het doosje ligt, behalve een kleurrijke pen, een setje papieren zakjes met stickers. Hoewel ik zelf geen foto’s heb gemaakt van de inhoud van de cadeautjes, deed Janiek dat gelukkig wel. Mocht je nieuwsgierig zijn, de betreffende foto kun je hier vinden.

Brievenbusdoosjes

Swaps verpak ik eigenlijk altijd in doosjes. Die zijn net iets beter bestand tegen het geweld van de sorteermachines van PostNL. Wanneer je veel tijd en liefde hebt gestoken in een poststuk wil je uiteraard geen risico lopen. Ik adviseer dan ook altijd voor een stevig brievenbusdoosje te kiezen, of de envelop zeer goed dicht te plakken. Ik kocht deze doosjes via een groothandel, oorspronkelijk voor de Vintage Paper Box (ik ben inmiddels bezig met een nieuwe editie, details volgen!). Vergelijkbare doosjes kun je o.a. kopen bij HEMA en sinds enige tijd ook bij Action (wel voorzien van een design, maar daar valt overheen te plakken).

Nieuwe editie

Mocht je de vorige blog gemist hebben, daarin liet ik zien welke swap ik mocht ontvangen. Ook vertelde ik dat er zeer zeker een nieuwe editie van de Mini Stationery Swap volgt en wel dit najaar. Nu al zin in!