Swappen

Wat ik mocht ontvangen in de tweede Mini Stationery Swap

Vorige week viel de door mij georganiseerde Mini Stationery Swap in de brievenbus. Wat ik maakte laat ik graag zien in een volgende blog. Vandaag de unboxing van het pakketje wat ik mocht ontvangen. Bij het matchen van swapmaatjes probeer ik zoveel mogelijk rekening te houden met de creatieve stijl van de deelnemers. Zodat wat je krijgt toegezonden in de swap ook echt bruikbaar is, wel zo fijn.
Ik mocht een swap ontvangen van Hannah (@tigerlillyletters op Instagram). In de blauwe envelop stak dit handgemaakte mapje, met binnenin meerdere vakken (zoals een accordeonmap). Prachtig gedecoreerd en voorzien van een treffende quote. In ieder vak staken tal van papierwaren én twee ingepakte cadeautjes.
Deze swap kent namelijk twee vaste items: een stempel en een rolletje washi tape. Waarom kies ik hiervoor? Om te waarborgen dat iedere deelnemer min of meer een gelijkwaardig pakketje krijgt. Bij de grote swaps zijn de onderlinge verschillen soms erg groot, dat wilde ik proberen te voorkomen. Uit het eerste cadeautje, ook al zo prachtig ingepakt, haalde ik een rubberstempel uit een eerdere collectie van HEMA. Het is op de foto allicht moeilijk te zien, op de stempel staat ‘date’ (datum). Ideaal om te gebruiken bovenaan brieven.
Uit het tweede cadeautje haalde ik dit rolletje washi tape. Niet direct een kleur die ik zelf veel gebruik, maar dat geeft niets. Je kunt het ook zien als de kracht van het swappen: in aanraking komen met voor jou nieuwe materialen. We swappen overigens enkel met materialen uit eigen voorraad. Het hoeft allemaal niet nieuw te zijn, maar wel in bruikbare staat. Dat zie je bijvoorbeeld goed terug aan de rubberstempel, met enige gebruikssporen. Als liefhebber van kringloopwinkels vind ik dat juist charme hebben.
Het verhaal bij de envelop op links raakte me direct. Hannah schrijft dat haar (nu) man dit briefpapier ooit kocht om liefdesbrieven naar haar op te schrijven. Wat een mooi en persoonlijk detail!
De collage op rechts is voor mij typisch Hannah. We volgen elkaar al enige tijd op Instagram en dit soort werk heb ik dikwijls voorbij zien komen. Zelf gebruik ik de naaimachine met name voor zakjes en enveloppen. Mooi om te zien dat het ook anders kan, bijvoorbeeld met het maken van dit soort mini collages. Die je uiteindelijk weer kunt gebruiken door ze op een envelop te plakken of in snailmail te verwerken.
Ook dit kaartje is daar een goed voorbeeld van. Mooie inspiratie om zelf eens mee te experimenteren.

Als laatste deze twee bundeltjes met papier. Op links een stapeltje met allerlei moois, gebundeld met een touwtje. Op rechts een soort bonnenboekje met allerlei strookjes papier. Wat een leuk idee, zeker voor de kleinere restjes die blijven liggen. De uitwerking is heel gemakkelijk: de strookjes bundelen tot een stapeltje, aan de bovenzijde een klein strookje papier vouwen en hier een nietje doorheen schieten.

Nieuwe editie

Een geslaagde swap met veel nieuwe inspiratie en materialen om mee aan de slag te gaan. Leuk! Later deze week volgt de blog met mijn creaties voor de Mini Stationery Swap. Een voorproefje kun je alvast vinden op Instagram. Extra nieuwtje: omdat er zoveel animo voor deze swap is heb ik alvast een belofte gedaan om in het najaar een nieuwe editie te organiseren! Details lees je tegen die tijd in een blog en op Instagram.

One Comment

  • Anouk de Jonge

    Wauw wat mooi allemaal! Ik moet zelf eigenlijk ook weer eens wat vaker creatief aan de slag!