Materialen

Tip: washi tape van het Japanse merk Classiky

Vrijwel alle poststukken die afgelopen weken de deur uitgingen hebben één ding gemeen: tape van Classiky. Een Japans merk met prachtige designs washi tape, van meer dan uitstekende kwaliteit. Extra fijn: dit tape is, met een prijs vanaf € 1,95 per rolletje, helemaal niet zo duur. Nu heeft ‘duur’ natuurlijk voor iedereen een andere betekenis, maar ik ben enthousiast en vind het de uitgave zeker waard. Ik zal in deze blog proberen uit te leggen wat maakt dat het tape van Classiky voor mij bovenaan staat in de lijst met favorieten.
Bij het maken van snailmail gebruik ik graag papier uit oude boeken. Het liefst exemplaren waarvan de bladzijden al wat verkleurd zijn en voorzien van mooie typografie. Het Classiky Old Book tape past daar uitstekend bij. Mooi van kleur, verkrijgbaar in drie verschillende breedtes én niet ieder strookje wat je afscheurt heeft het zelfde design. Dat is al goed te zien op bovenstaande foto. Om washi tape makkelijk te bundelen op thema, gebruik ik een verzamelring van Dille & Kamille (95 cent voor een ring met een doorsnede van 7,5 cm). Ideaal om tijdens het knutselen gauw je favorieten erbij te kunnen pakken.
Veelzijdig design
Een vergelijkbaar design is te vinden in de serie Collage. Net weer iets andere kleuren, die toch mooi combineren met het Old Book tape. Ook hier haal je over een langer stuk steeds een ander patroon van de rol. Anders dan bij het Old Book tape, waar vrijwel de hele rol bedrukt is met tekst, geeft dit Collage tape je ook strookjes met enkel kleur. Beiden zijn dus enorm veelzijdig, een groot pluspunt. Over de plaklaag niets dan lof. Het tape komt niet los, maar is wel makkelijk los te trekken en daardoor herbruikbaar. Iedere rol bevat 15 meter aan tape, wat het al goedkoper maakt dan MT, waar je 10 meter per rol ontvangt.
Behalve designs met letters vind je ook de serie Numbers in de collectie. Ik gebruik de cijfers graag bij het maken van collages, als klein detail. De diepe kleuren geven in combinatie met het oude lettertype een klassieke look aan poststukken. Ook hier wisselen de designs: 9 grote cijfers, opgevolgd door enkele kleinere reeksen. De serie Numbers is slechts in één breedte verkrijgbaar, de standaard voor tape: 1,5 cm.

Waar te koop?

De pluspunten benoemd te hebben, hoe zit het nu met de prijs en verkrijgbaarheid van Classiky in Nederland? Momenteel zijn er drie webshops die het merk mogen verkopen: Cafe-Analog, Meer Leuks en The Old Stuff Shop. Het exacte aanbod en de prijzen variëren onderling. Gemiddeld betaal je € 1,95 tot € 2,25 voor de breedte van 1 cm en € 2,95 voor de breedte van 1,5 cm. Van de Collage serie bestelde ik rolletjes met een breedte van 2,2 cm en hiervoor betaalde ik € 3,95 per rol (uitsluitend verkrijgbaar via The Old Stuff Shop).

2 Comments

 • Yvonne / @inkmoth_yv

  Hoi Ingrid,
  Jaaa! Een paar van deze tapejes heb ik ook en zijn meteen favoriet geworden! Ze combineren inderdaad heel mooi met echt oud papier, vooral als je een beetje een neutralere tape zoekt. Ik kocht eerst altijd via Aliexpress allerlei felle kleuren washitape met superleuke illustraties,…maar ik kwam er al snel achter dat deze washitapes moeilijk te combineren zijn en al snel zo druk zijn. Dan zijn zulke neutrale mooie (heerlijk onbestendige) kleurtjes echt heel fijn om in je collectie te hebben 🙂
  Leuke blogs om te lezen! Ik kijk altijd uit naar een nieuwe post.
  creatieve groet,
  Yvonne (Insta: @inkmoth_yv)

 • Anouk de Jonge

  Ik wil heel graag nog eens goede kwaliteit tapejes proberen. Ik heb nu veel van action/hema/etc en ben heel benieuwd naar het kwaliteitsverschil!