Gereedschap

Wat kun je met een Hole Reinforcer Punch?

Wat kun je met een Hole Reinforcer Punch?

Een papier pons is een handig hulpmiddel om snel en strak figuren uit papier te snijden. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Van het uitsnijden van cirkels en vierkanten, tot het afronden van hoeken en het maken van labels, er bestaat een pons voor. Het maakt het creatieve werk makkelijker en helpt mee aan een nette afwerking van je creaties. Hoog op mijn lijstje stond al een tijd de Hole Reinforcer Punch, een pons waarmee je als het ware kleine donuts van papier maakt. Deze donuts kun je gebruiken om perforaties te verstevigen, handig bij papier in een ringband of voor de afwerking van labels. Ook doen deze ringetjes het uitstekend als decoratie in collages.

Wat kun je met een Hole Reinforcer Punch?

Stevig papier

De pons maakt ringetjes met een doorsnee van 12 mm. De opening meet 6 mm, overeenkomstig met de afmeting van vrijwel iedere perforator. Ik heb de pons met diverse soorten papier geprobeerd en merk dat het apparaatje het beste werkt met iets dikker papier. Waar andere ponsen vaak een opening hebben aan de onderzijde, waar het uitgesneden figuur doorheen valt, heeft de Hole Reinforcer Punch dat niet. Je krijgt de ringetjes uit het apparaat door de pons te kantelen. Zorg dat de snippers papier die je gebruik niet te klein zijn, hierdoor kan de pons vast komen te zitten.

Wat kun je met een Hole Reinforcer Punch?

Netjes afwerken en diepte creëren

Op bovenstaande foto zie je het effect van een ringetje als afwerking van de perforatie bovenaan een label. Het ziet er gelijk een stuk aantrekkelijker uit, dan wanneer je enkel het gat van de perforatie ziet. Op het label maakte ik een collage, waar ik tevens een ringetje in verwerkte. Het leuke van deze toepassing is dat je het onderliggende papier deels blijft zien, dit geeft diepte aan je creatie. Voor het ringetje in de perforatie van het label kun je, voor een speels contrast, ook een tegenstellende kleur kiezen. Je creatie blijft een mooi geheel wanneer de kleur elders terugkomt.

Wat kun je met een Hole Reinforcer Punch?

Ook op een zakje, om goodies voor snailmail in te verpakken, zijn de ringetjes fijne decoratie. Op bovenstaande foto zie je nog beter welk effect het geeft, wanneer de onderliggende laag papier deels zichtbaar blijft. Het grijze labeltje, waarvan de binnenkant is uitgeknipt, is daar ook een mooi voorbeeld van.

Duurzaam

Waarom wilde ik deze pons graag aanschaffen? Het is een ideaal hulpmiddel om functionele en leuke decoratie te maken én het helpt je van restjes papier af. Dat scheelt weer in de hoeveelheid papierafval. In bovenstaande creaties gebruikte ik enkel ringetjes van egaal papier, uiteraard kun je ook aan de slag met gedecoreerd papier. Ook vintage tickets en postzegels zijn prachtige materialen om te gebruiken in combinatie met deze pons. Postzegels plak je het beste eerst op iets steviger papier, zodat je een groter en steviger oppervlak hebt om te ponsen. Zo zijn er tal van variaties te bedenken. Ik verheug me erop ze de komende tijd te ontdekken.

De Hole Reinforcer Punch komt uit de collectie van We R Memory Keepers, de adviesprijs bedraagt € 9,95.

2 Comments