Botanische labels met ecoline en stempels
DIY,  Stempelen

DIY: botanische labels met Ecoline en stempels

Botanische labels met ecoline en stempels

Simpel en snel, zo maak je deze botanische labels van papier. Ecoline en stempels laten zich goed combineren. Het effect vind ik prachtig, in alle eenvoud. Voor deze labels gebruik ik aquarel papier, low budget van Action. Ik kocht een blok van 20 vellen papier (300 grams) voor € 1,74. Waarom dit papier en geen strookje glad karton? Omdat aquarel papier in staat is verf goed op te nemen. Het papier krult niet om wanneer je er ecoline op aanbrengt. Om labels te maken heb ik met een snijapparaat strookjes gesneden van 7 bij 4 cm. Met een 1-gaats perforator (o.a. verkrijgbaar bij Flying Tiger) maakte ik in het midden van één korte zijde een perforatie, waar straks een touwtje doorheen kan.

Botanische labels met ecoline en stempels

Het decoreren van het label is zo gepiept. Met een kwast veeg je wat ecoline over het papier. Doe dit subtiel, je hebt weinig nodig. Door de kwast eerst nat te maken met water (of door nadien met water over het papier te gaan), kun je de kleur lichter maken. Laat de ecoline even drogen, om daarna aan de slag te gaan met stempels en inkt. Ik gebruik hiervoor inkt van VersaFine (Onyx Black). Dit is een inkt op oliebasis, waardoor het geschikt is voor het stempelen van zeer fijne details. Bij botanische stempels een uitkomst, want die bevatten vaak dunne lijntjes.

Door mij gebruikte stempels en ecoline

Ik maakte een setje van vijf labels per kleur en gebruikte stempels van AliExpress (blad met hoekige uitloop en het bijtje), Dille en Kamille (kever en libelle) en Søstrene Grene (blad met cirkelvormige uitloop). De kleurcodes van de gebruikte ecoline: #233 voor de gele labels, #390 voor de roze labels en #676 voor de groene exemplaren.

Ga je aan de slag met deze DIY en post je een foto van je labels op social media? Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Tag @studiosnailmail in je post en ik deel je werk met veel plezier in mijn Instagram Stories.

4 Comments

 • Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  Zo mooi deze eenvoud!
  Bij het zien van de labels vroeg ik me af of de inkt van de stempel niet uit zou lopen in de ecoline? Maar waarschijnlijk is dit een kwestie van de ecoline goed laten drogen voordat je gaat stempelen?
  Leuk dat je de adresjes van de stempels toegevoegd heb. Ik ga eens op zoek!

  • studiosnailmail

   Klopt, Ilse. Als je de ecoline de tijd geeft om te drogen gaat dat prima, zonder vlekken op je werk. Succes!

 • Iris

  Ik volg je al een tijdje op instagram, maar kom via daar eigen nu pas bij je blog. Wat een heerlijke artikels en zo fijn om nog eens ‘ouderwets’ blog posts te kunnen lezen. Deze labels zijn prachtig, misschien dat ik binnenkort maar eens een poging waag 😉
  Heel veel liefs, Iris