9x inspiratie voor snailmail in het thema herfst
Snailmail,  Uitgaande post

9x inspiratie voor snailmail in het thema herfst

9x inspiratie voor snailmail in het thema herfst

De herfst is begonnen, mijn favoriete seizoen. Bij het maken van snailmail volg ik graag de natuur. Het najaar brengt een prachtig kleurenpalet van bruine tinten, die je kunt aanvullen met warme kleuren. Vorig jaar heb ik zo genoten van het maken van snailmail in dit thema, het leverde heel wat poststukken op. Om het seizoen te beginnen maakte ik een selectie van 9 herfstige creaties die ik vorig jaar rond deze tijd maakte, ter inspiratie.

9x inspiratie voor snailmail in het thema herfst

Ik gebruik in dit thema met name paddenstoelen, om de herfst uit te beelden. De grote stempel, links onderin, kocht ik bij Maki Stamps, één van mijn favoriete webshops. De postzegel komt uit de serie ‘Lang leve het bos’ (2010).

9x inspiratie voor snailmail in het thema herfst

Waaier van bruintinten

Voor deze post stelde ik een bundeltje papier samen, door pagina’s uit oude boeken te scheuren. In de kringloop vind je allerlei oude boeken, met vergeelde pagina’s. Bundel je pagina’s uit meerdere van zulke boeken dan ontstaat een waaier van bruintinten. Ter variatie voegde ik enkele illustraties uit natuurboeken en bruine papierwaren toe.

9x inspiratie voor snailmail in het thema herfst

Zakjes van pergamijn zijn iets doorschijnend, wat een leuk effect geeft bij het inpakken van cadeautjes. Deze zakjes vragen om een subtiele decoratie, zodat de inhoud zichtbaar blijft. Ik vulde het zakje met oude tickets.

Persoonlijke favoriet

Deze kaart met insteekmapjes is misschien wel mijn favoriete creatie van vorig jaar, de kleuren kwamen zo mooi samen. Ik beschreef mijn werkwijze en de inhoud van de mapjes in deze blog.

9x inspiratie voor snailmail in het thema herfst

Ik vouw graag enveloppen van pagina’s uit oude natuurboeken, gevonden bij de kringloop. Dat deed ik ook bij deze twee poststukken. Ik koos voor een rustige print, met groene bladeren. Met het decoreren bracht ik de herfst in.

9x inspiratie voor snailmail in het thema herfst

Deze blauwe kleur is een wat ongewone voor de herfst. Ik daag mezelf af en toe uit een stapje buiten mijn comfortzone te zetten, juist dan ontstaan verrassende combinaties. Ik naaide wederom een mapje, waar de brief en enkele goodies in werden geschoven. Ook de werkwijze en inhoud van deze snailmail beschreef ik in een blog.

9x inspiratie voor snailmail in het thema herfst

Frankeren met oude motiefzegels

De laatste envelop die ik vorig jaar in dit thema maakte is bovenstaande. Tevens gevouwen met een pagina uit een oud natuurboek. De lege ruimtes rond de paddenstoelen op de pagina vulde ik op met strookjes tape en vintage papierwaren. De postzegels met rode paddenstoelen komen uit een oude serie, uitgegeven in 2008. Deze oude zegels zijn nog steeds bruikbaar, mits je bijplakt naar het huidige tarief. Ik koop ze bij First Quality Stamps.

9x inspiratie voor snailmail in het thema herfst

In deze laatste envelop zat dit opvouwbare insteekmapje, gemaakt door een pagina uit een oud natuurboek dubbel te vouwen en aan de zij- en onderkant dicht te naaien. Zo ontstaan drie vakjes waarin je goodies kunt schuiven. Vouw je de zakjes over elkaar, dan ontstaat een klein boekje. Op de envelop maakte ik gebruik van een verkleurd blad uit de natuur. Deze kun je laten drogen in een bloemenpers, waardoor het blad de prachtige kleur zal behouden.

4 Comments

 • Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  Zo mooi allemaal.
  De kleuren, de details …
  Jouw idee van de natuurboeken van de kringloop ga ik onthouden!

  • Nicole

   Oh wat prachtig allemaal. Of de herfst mijn favoriete tijd van het jaar is geloof ik niet. Teveel wind en regen maar de kleuren en de paddenstoelen zijn zeker favoriet. Een inspirerende blogpost weer!

 • Janet

  Prachtig! De herfst is ook bij mij favoriet. De verkleurende bladeren en de paddestoelen, heerlijk! Bedankt voor deze fijne inspirartie en tips.