Inkomende post,  Swappen

Botanische post in de mini stationery swap

Volg je mij op Instagram dan zal het je niet ontgaan zijn, de mini stationery swap. Een spontaan idee om stationery die ik niet meer gebruik te ruilen met een ander. In eerste instantie zocht ik enkel een ruil voor mezelf, tot mijn inbox zich plots vulde met ruim 20 geïnteresseerden. Die zag ik even niet aankomen. Leuk dat mijn idee op zoveel animo kon rekenen. Ik organiseerde dus mijn allereerste swap. Afgelopen vrijdag was de verzenddag en inmiddels staan er al heel wat pakketjes tentoongesteld op Instagram, via de hashtag #ministationeryswap. In deze blog laat ik met veel plezier de swap zien die ik mocht ontvangen.
Shoppen in eigen collectie
Voor wie het niet heeft gevolgd, even een snelle uitleg van de spelregels. Ik bedacht een swap waarbij je enkel verzendkosten gaat betalen. We hebben allemaal wel stationery liggen waar we weinig mee doen, omdat het bijvoorbeeld toch niet helemaal past bij onze stijl. Uit eigen collectie haal je 5 items die enigszins aansluiten bij de stijl van jouw swapmaatje, waaronder minimaal 1 stempel en 1 rolletje washi tape. De overige 3 items bedenk je zelf. Het geheel wordt leuk ingepakt en verzonden via brievenbuspost.

Botanisch thema
Ik mocht een pakketje ontvangen van Miranda, mimihaarlem op Instagram. Prachtig samengesteld met kraft papier als basis en gedecoreerd met stempels, botanische prenten en wax zegels. Een feestje om uit te pakken! Nieuwsgierig als ik was begon ik met het kleinste pakje, waar bovenstaand rolletje washi tape uitkwam. Een goed begin, want wat een fijn vintage design is dit.

DIY stickervel
In een ander pakje trof ik deze drie velletjes stickers aan, zelf bestempeld door Miranda. Ik vind ze fantastisch! Op Instagram lijkt het al enige weken een trend onder creatievelingen en ook ik deed daar vrolijk aan mee: het zelf bestempelen van een kant en klaar stickervel. Leuk om te zien hoe een ander dat aanpakt en in dit geval met een zeer inspirerend resultaat. Mocht je zelf aan de slag willen, vergelijkbare stickers zijn o.a. verkrijgbaar via de webshop Meer Leuks. De mooie stempel van het envelopje op het meest linker velletje herken ik uit duizenden, deze kun je vinden in de collectie van Studio Maas.

Vintage papierpakket
Naast het rolletje washi tape, de rubberstempel in botanisch thema (zie eerste foto) en stickers mocht ik een heerlijke stapel papierwaren ontvangen. Alsof ik zelf een vintage paper box mocht openen, heel tof. Miranda stuurde een aantal vintage kwartetkaarten op. Hier kun je bijvoorbeeld labels van knippen om aan een cadeautje te hangen. Ook ontving ik de fijne prenten op bovenstaande foto, uit een oud natuurboek. Een divers pakketje, samengesteld naar meerdere seizoenen. Op de foto aan de rechterkant zie je een waanzinnige hoeveelheid papierwaren: knipsels, labels, oude bustickets. Ik heb ze met plezier door mijn handen laten gaan, hier gaat mooie post mee gemaakt worden. Een succesvolle swap, wat mij betreft

In de blog van aanstaande vrijdag zal ik laten zien wat ik heb verzonden naar mijn swapmaatje. Mocht je het leuk vinden, in de tussentijd kun je op Instagram de andere swaps bekijken. Op mijn profiel vind je een verzameling stories, opgeslagen onder ‘swap’. Hier komen diverse pakketjes voorbij.

Tweede editie
Is deze swap geheel langs je heen gegaan, maar had je graag willen meedoen? Ik denk erover in het voorjaar een tweede editie te organiseren. Daarover later meer via een blog en aankondiging op social media.