Swappen,  Uitgaande post

Verzonden mini stationery swap: pretty in pastel

Pastel, ik kies er eigenlijk zelden voor. Veel blijer maak je me met zwart-wit in combinatie met warme tinten, zoals oker geel. Mijn swapmaatje beschreef haar stijl met woorden als bloemen en dieren, pastel, veel wit en soms een knalkleur tussendoor. Interessante uitdaging om mee aan de slag te gaan. In deze blog laat ik je zien hoe ik de cadeautjes voor deze swap heb ingepakt. Mijn herkenbare stijl, in een nieuw kleurenpalet.
Vloeipapier in een doosje
Ik koos ervoor een kartonnen doosje te vullen, dat voelt net iets veiliger dan een envelop. Het is immers wel de bedoeling dat de swap ongeschonden aankomt bij de ontvangster. Om zo’n doosje leuk aan te kleden kun je een velletje bedrukt vloeipapier op de bodem leggen. Dit papier kun je momenteel o.a. vinden op de kerstafdeling van Action en IKEA. Het velletje dat ik gebruikte kreeg ik zelf ooit bij een snailmail.
Op bovenstaande foto zie je de volledige inhoud van het doosje. In de pakjes zitten o.a. een rolletje washi tape met cactus print, een setje stickers, een pen in de vorm van een cactus en diverse papieren labels. De rubberstempel zit verstopt in het roze pakje (papier uit het tweede Flow Book for Paper Lovers, de cover met de citroenen). Ter decoratie wikkelde ik er een touwtje omheen, waar ik een gedroogde bloem inschoof. Het geheel bevestig je gemakkelijk met een wax stempel. Eigenlijk heel simpel, maar met een sierlijk resultaat.

Creatief hergebruik

In het langwerpige pakje zit de pen verpakt. De verpakking maakte ik van een pagina uit een oud natuurboek, gevonden in de kringloop. Het is op de foto niet helemaal duidelijk te zien, maar de boven- en onderzijde zijn voor een extra effect dichtgenaaid onder de naaimachine. De voorzijde van het pakje heb ik vervolgens beplakt met restjes papier, tape, een oude postzegel en voorzien van diverse stempels. Voor de in het lootje beschreven knalkleur koos ik wederom een gele tint, deze keer in de vorm van wax.
Om het setje met stickers te verpakken koos ik een katoenen zakje, te koop bij Action. Bij een pakketje als deze vind ik het leuk om gebruik te maken van meer materialen dan alleen papier. Dat maakt het geheel naar mijn idee net iets aantrekkelijker. Voor het rolletje tape leende ik een verpakking van een eerdere bestelling bij Studio Maas, het transparante zakje met bestempeld label.

In het kraft zakje op links zitten de papieren labels verstopt. Deze heb ik dichtgeplakt met een strook washi tape en verder niet voorzien van decoratie, om toch enige rust in het geheel te behouden. Het blauwe papier rechtsboven vormt uitgevouwen een letter banner, tevens afkomstig uit Flow Book for Paper Lovers.

Botanisch inpakpapier

Het pakje in mijn hand heeft als basis inpakpapier van Dille en Kamille (een design van Joëlle Wehkamp). Ik heb er een dun touwtje omheen gewikkeld en het pakje beplakt met een knipsel uit een oud natuurboek, aangevuld met een bijpassende postzegel en een strook washi tape. De stempel van het kleine torretje is ook van Dille en Kamille, uit dezelfde collectie als het papier.

Al met al een geslaagde swap, denk ik. Leuk om eens aan de slag te gaan in een ander kleurenpalet dan gewoonlijk mijn voorkeur heeft. Op naar een tweede editie, dat zal in het voorjaar van 2019 zijn.

2 Comments