Materialen

Mijn favoriete (web)winkels voor papier en stationery

Als jullie me iets vaak hebben gevraagd de laatste tijd is het een lijstje van favoriete (web)winkels, los van de kringloopwinkel. Hoewel het merendeel van mijn materiaal afkomstig is van hergebruik, zijn er een aantal items die ik wel nieuw koop. Dat zijn artikelen als stempels, washi tape, inkt, enveloppen, kraft papier en natuurlijk postzegels. Zeker de laatste jaren ben ik behoorlijk selectief en kies ik eerder voor kwaliteit dan kwantiteit. Favoriete merken zijn o.a. Classiky en MT voor washi tape en Versa voor stempelinkt. Wat koop ik zoal en waar doe ik dat?

nikki dotti

Bij nikki dotti kom ik met name voor stempels die passen in een botanisch thema of iets te doen hebben met snailmail. Mijn favoriete items zijn de stempels uit haar eigen collectie en die van Perlenfischer en Stempel Jazz.

Cafe-Analog

De webshop van Desiree is mijn adres voor washi tape en papierwaren van het Japanse merk Classiky. Het assortiment van Cafe-Analog krijgt vrijwel wekelijks aanvulling. Dat maakt dat ik regelmatig even door de webshop struin, om te zien wat er zoal nieuw is in de wereld van papier en stationery.

hobbyshop-online

Het voordeel van hobbyshop-online vind ik de lage verzendkosten, vanaf € 1,99 voor brievenbuspost. Wanneer ik stempelinkt of pennen nodig heb, bestel ik dat vrijwel altijd via deze webshop. Ik stempel graag met inkt van VersaFine en VersaMagic. Beiden zijn breed vertegenwoordigd, met een ruime keuze aan kleuren.

First Quality Stamps

Behalve items voor de verzamelaar verkoopt First Quality Stamps ook frankeerzegels. Vaak gaat het om oude collecties en laten die juist de mooiste plaatjes hebben. Ik kom hier graag voor postzegels met een botanisch thema. Met de code korting ontvang je op iedere bestelling 8% korting. Zo ben je altijd goedkoper uit dan op het postkantoor. De collectie frankeerzegels krijgt regelmatig aanvulling met oude en nieuwere designs.

Dille & Kamille

In de kaartenmolen van Dille & Kamille zijn de ansichtkaarten van Sköna Ting te vinden. Een Zweeds merk, met een collectie papierwaren in botanisch thema. De prenten hebben een vintage look, wat het tot mooie cadeautjes maakt om bij een snailmail te voegen. Bij Dille & Kamille koop ik tevens de verzamelringen, waarmee ik mijn washi tape bundel op kleur of thema.

HEMA

Bij HEMA kom ik graag voor de basics, zoals enveloppen van kraft papier en rollen inpakpapier.

Wibra

Er zijn twee items waarvoor ik Wibra bezoek: stevig kraft papier in A4-formaat (een verpakking met papier in twee diktes) en blanco stickers, waarmee ik adreslabels maak.

Zilte.nl

Deze webshop verkoopt het grootste assortiment MT masking tape in Nederland. Kun je hier geen favoriet tape vinden, dan ga je het nergens vinden. Nieuwe collecties zijn altijd gauw terug te vinden in de shop. Naast Classiky is MT absoluut mijn favoriete merk als het gaat om washi tape. Kwalitatief goed materiaal tegen een redelijke prijs.

Maki Stamps

Een Duitse webshop, gespecialiseerd in stempels. De designs die je hier vindt zijn veelal afkomstig uit oude boeken, het zijn vintage prenten omgezet naar stempels. De collectie is groot en bevat tal van thema’s, waaronder veel botanische stempels.

AliExpress

Er is slechts één item waarvoor ik AliExpress nog gebruik en dat is wax, om zegels mee te zetten. In Nederland is het aanbod kleuren minimaal en helaas vaak flink aan de prijs. Mijn favorieten zijn wax staafjes met een lont, om druppels te maken en wax beads. De laatste worden vaak verkocht in verpakkingen van 100 stuks per kleur, je hebt er 3 tot 4 nodig om tot een mooie zegel te komen.

Marktplaats en eBay

Kanalen als Marktplaats en eBay kun je zien als online kringloopwinkels. Het voordeel van eBay is dat er veel internationale verkopers te vinden zijn. Ben je op zoek naar een rol vintage tickets, dan ga je hier zeker slagen.

Etsy

Tot slot Etsy, een verzameling van online winkeltjes vol handgemaakte items. Mijn favorieten zijn de botanische papierwaren van het Vlaamse label dauw en de rubberstempels van het Duitse Merry & Bright.

2 Comments

  • Shirah

    Jaaaaa wat fijn dit! Ik word er helemaal hebberig van haha. Kocht je vroeger wel meer op Alieexpress? Zo ja, waarom ben je ermee gestopt? De spullen van Dauw vind ik echt geweldig.

    • studiosnailmail

      Ja, zeker! Tot 2 jaar geleden regelmatig, maar door de tegenvallende kwaliteit is mijn voorkeur verplaatst naar merken als MT en Classiky. In die periode is het aantal lokale (web)winkels met een goed aanbod stationery en papierwaren flink gegroeid, gelukkig. Ik vind het belangrijk deze (vaak kleine) bedrijven te steunen, door bewust te kopen.