Uitgaande post

Uitgaande post in thema herfst

Het maken van snailmail begint bij mij vaak met een vaag idee voor een thema of een specifiek item dat inspiratie geeft. Met Ageeth van de blog Ogenzalf, de ontvangster van deze post, sprak ik eerder dit jaar af enkele bloemzaadjes uit te wisselen. Het bleef uiteraard niet bij wat zaadjes. Ik ging aan de slag met het thema herfst volgens de collagetechniek. Eindresultaat is een poststuk waar ik zelf ontzettend blij mee ben.
Want hoe fijn is het wanneer je een stijl in handen hebt waar je volledig je ei in kwijt kunt. Ik geniet enorm van het hergebruik van papier uit tweedehands natuurboeken uit de kringloopwinkel. Gecombineerd met mooie rolletjes washi tape, wax zegels, oude postzegels en gedroogde bloemen of in het geval van de herfst, bladeren uit eigen tuin. Om de bloemzaadjes te verpakken vouwde ik twee kleine zakjes van doorzichtig patroonpapier, een voordelig alternatief voor pergamijnpapier.
De mooiste ansichtkaarten
De envelop vulde ik verder met deze prachtige ansichtkaart uit de collectie van Sköna Ting. Zoals je op het kleine kaartje al leest is dit een Zweeds label met een collectie papierwaren in botanisch thema. In Nederland en België kun je de ansichtkaarten onder andere verkrijgen via Dille & Kamille. Deze vos is onderdeel van de nieuwste collectie. In de (web)winkel vind je nog veel meer fijne prenten voor herfst en winter. Tip!
Ook voegde ik enkele kleine papierwaren bij, passend bij het thema: stickers, plaatjes en papieren labels. De postzegels vormen een vreemde eend in de bijt. Afgelopen zomer vond ik ze in de kringloop en ik beloofde Ageeth, omdat ze de prentjes zo mooi vond, er een aantal toe te sturen.

Een gelukkige vondst
Tot slot een cadeautje uit vervlogen tijden, ik ben er dol op. In de kringloop vond ik enige tijd geleden dit kaartje met knoopjes. Ik moest direct denken aan Ageeth en waarom weet ik eigenlijk nog steeds niet. Zelf vind ik het altijd leuk om bij dit soort kleine schatten het verhaal eromheen te bedenken. Een kaartje van Franse komaf, halverwege afgescheurd, het eerste knoopje al gebruikt. Daar valt van alles bij te bedenken. Om de knoopjes te verpakken vouwde ik een zakje met cadeaupapier van Dille & Kamille, afkomstig uit de collectie papierwaren en stationery gemaakt in samenwerking met Joëlle Wehkamp

Dan het decoreren van de envelop, de voorkant vormt zelden een probleem. Bij deze envelop ging dat zelfs heel gemakkelijk. Het kleurenpalet dat de herfst geeft is waanzinnig om mee te werken. Ik word enorm blij van de diepe aardse tinten, een fijne combinatie met prenten van dieren en planten.

Hier openen
De achterkant van een envelop krijgt vaak minder aandacht. Ik plak de envelop meestal dicht met een reepje washi tape, plak er een sticker bij met mijn adres (je weet maar nooit wat er onderweg misgaat) en dat is het wel. Bij Nikki Dotti vond ik een stempel die het me voortaan heel wat makkelijker gaat maken de achterzijde te decoreren. Op deze envelop gebruikte ik de ‘open here’ stempel voor het eerst en ik ben verkocht. Leuk detail! Deze gaan jullie zeker vaker terug zien op uitgaande snailmail.

Op naar een volgend thema, de feestdagen zijn in aantocht. De boeken vol paddenstoelen mogen plaats maken voor prenten van dennenbomen en hulst. Ik verheug me nu al!

2 Comments

  • Ageeth Mooij

    Ik voel mij enorm verwend! Jouw met zorg samengestelde en gemaakte snailmail komt heel dichtbij perfectie en is zo mooi. Al de details maken het een feest om telkens weer te bekijken. Inspirerend!