Materialen

Budget tip: botanische postkaarten voor 22 cent

Koop je postkaarten per stuk, dan kun je best eens heel duur uit zijn. Deze set ‘Botanicum Postcards’ bestaat uit maar liefst 50 verschillende kaarten. De prenten zijn getekend door Katie Scott, bekend van de rijk geïllustreerde (jeugd)boeken ‘Het Plantenboek’ en ‘Het Dierenboek’. Kleurrijk en levensecht, zo kun je haar werk het best omschrijven. De postkaarten kwam ik voor het eerst tegen via Instagram. Ik vond de prent zo mooi dat ik een berichtje stuurde naar de plaatser van de foto, om vervolgens de tip voor deze set te ontvangen. Ik kocht de set postkaarten en ben zo enthousiast dat ik deze tip graag met jullie wil delen.
Hoogwaardige kwaliteit
De 50 kaarten zijn ingepakt in een handige bewaardoos van stevig karton, vergelijkbaar met een boek. De kwaliteit van de kaarten is net als de omslag hoogwaardig. De postkaarten zijn gemaakt van stevig papier en hebben een afmeting van 11,2 x 15,9 cm. Aan de achterzijde is de kaart voorzien van een beknopte beschrijving van de prent aan de andere zijde. Ook is gedacht aan stippellijntjes om naam en adres te noteren.
Diversiteit van de prenten
De set bestaat uit diverse designs. Behalve de overzichten zoals op de tweede foto in deze blog, vind je in de set ook een aantal kaarten zoals op bovenstaande foto. Prenten weergegeven als een soort landschap onder een stolp. De prenten op de 50 kaarten lopen zeer uiteen, van details zoals een boomstam of blad, tot uitgebreide illustraties van alle losse onderdelen van een bijzondere bloem.

Behalve kaarten met een blanke achtergrond bevat de set ook 12 postkaarten met een gekleurde achtergrond, een voorbeeld daarvan zie je op bovenstaande foto. Wat deze set voor mij compleet maakt is dat er voor alle vier de seizoenen wel toepasselijke kaarten in te vinden zijn. Van palmbomen tot de paddenstoelen, zoals op de kaart hierboven. De complete set is te bestellen voor € 10,99 *  via Bol.com.

* Dit is de actuele prijs bij het schrijven van deze blog, op 28 februari 2019.

5 Comments

 • Romy

  Wat een prachtige kaarten! En omgerekend naar één kaart, zijn ze inderdaad best wel voordelig. De kaarten lijken me ook echt leuk om in te lijsten en op te hangen.

 • Corline van Heerde

  Die zijn echt mooi! Ik aas nog op de set 'Art of Instruction' maar dat zijn er weer gelijk 100, met de print van oude schoolplaten. Al een paar keer in mijn mandje geladen en weer eruit gehaald ��

 • Ageeth Mooij

  Ze zijn mooi! Ik zie bij Bol.com trouwens meer fijne kaarten!
  Ik besteld regelmatig via Etsy kaarten van Nederlandse makers.