DIY,  Stempelen

Zo maak je gift tags met Ecoline en stempels

Zo maak je gift tags met Ecoline en stempels

Cadeaus zijn echte blijmakers en nog leuker om te geven wanneer ze feestelijk verpakt zijn. Daar heb je helemaal niet zoveel voor nodig. In deze blog leer ik je hoe je met Ecoline en stempels snel en makkelijk je eigen gift tags maakt, cadeaulabels die gezien mogen worden. Het leuke is dat je ze steeds kunt aanpassen naar de gelegenheid. Geef er je eigen draai aan, door een andere kleur verf te gebruiken of door een ander woord op de labels te stempelen.

Kindness matters

De stempels op deze gift tags zijn afkomstig van Catslife Press, een Amerikaans merk. Ik ben er groot fan van. In de webshop Cafe-Analog zijn in deze serie ruim 30(!) Little Word Stamps te vinden, met teksten voor allerlei gelegenheden en gevoelens. Zo is er altijd wel een stempel die bij jou past. Voor deze DIY gebruikte ik twee van mijn favorieten: “enjoy today” en de prachtige boodschap: “kindness matters”.

Wat heb je nodig voor deze DIY?

De basis van de labels bestaat uit stevig wit (aquarel)papier. Om kleur aan te brengen gebruik ik vloeibare Ecoline (Sepia en Deep Sepia). Je kunt ook voor een ander type waterverf kiezen. Aan gereedschap heb je nodig: een kwastje, een bakje of glas met water, een schaar of papiersnijder, een perforator en stempelinkt (ik gebruik VersaFine).

Zo maak je gift tags met Ecoline en stempels

Ik begin met het lege vel papier, deze snijd ik eerst op maat in de lengte. Bij het aanbrengen van verf is het makkelijker wanneer je dat kunt doen over een groot vlak. Pas wanneer de Ecoline droog is snijd ik de cadeaulabels in de gewenste breedte. Om met Ecoline een mooi kleurverloop te creëren hoef je alleen op het onderste randje van het papier pure verf aan te brengen. Doop nu de kwast in het water, veeg deze iets af aan de rand en strijk vervolgens horizontaal tot halverwege het papier. Je neemt de verf als het ware mee naar boven. Hoe vaker je dit doet, hoe lichter de bovenste tint zal zijn. Geef de Ecoline even de tijd om te drogen. Pas dan zul je echt zien hoe mooi het effect is.

Schoonheidsfoutjes

Eenmaal droog is het tijd om de labels op maat te snijden in de breedte. Ik koos voor een formaat van 11 bij 2 cm. Op ieder label plaats ik vervolgens een stempelafdruk. Wat is nu het leuke van stempelen? Er sluipen vrijwel altijd kleine ‘schoonheidsfoutjes’ in. Een afdruk die net niet in het midden van het papier staat, of een stukje mist. Dit is precies wat handgemaakte decoratie zo mooi en persoonlijk maakt, koester de foutjes!

Prachtig kleuraccent

Zodra de stempelinkt droog is perforeer ik de labels aan de bovenzijde. Om ze mooi af te werken plaats ik eyelets in de perforaties, decoratieve ringetjes. Voor deze techniek heb je een Crop-A-Dile nodig. Het cadeau pak ik in met ruitjespapier, gewoon uit een schrift. Met een lint in een bijpassende kleur breng je een prachtig kleuraccent aan, daar is geen opvallend cadeaupapier voor nodig. Bevestig tot slot de gift tag aan het lint en eindig met een mooie strik.

Geen cadeau te geven? Deze labels doen het natuurlijk ook leuk ter decoratie van snailmail of een journal.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Cafe-Analog.

2 Comments