Uitgaande post

Uitgaande post: zee en strand

Hoewel we inmiddels richting herfst gaan, wil ik toch deze snailmail in thema zee en strand nog even aan jullie laten zien. Gemaakt toen het volop zomer was en dan is het een leuk onderwerp om mee te werken. Naast de brief en envelop maakte ik twee zakjes en een heel klein boekje, gevuld met vintage postzegels.

Stempels

Mijn inspiratie voor dit thema begon bij deze stempels, vorig najaar te koop bij Action. Ik heb er toen nog mee in mijn handen gestaan, maar onder het mom van ‘bewust kopen’ ook weer terug in het schap gelegd. Want wie zit er rond de winter te wachten op schelpen? Toen we richting zomer gingen kwamen de stempels weer in mijn hoofd, want hier valt toch wel heel leuke snailmail mee te maken. Ik deed een oproepje op Instagram en al binnen een paar minuten kreeg ik een berichtje van een creatieveling, die de stempels wel wilde opsturen tegen verzendkosten. Zo lief! Dat is dus echt de kracht van social media.

Toen ik de stempels net had ontvangen begon ik met deze twee zakjes. Het exemplaar met de oranje vis werd onderdeel van deze snailmail. De basis vouwde ik met hulp van een mal, hiervoor gebruikte ik heel simpel blauw ruitjespapier uit een schriftje. Grafisch papier doet het altijd goed als achtergrond. De plaatjes van vissen, schelpen en slak knipte ik uit oude natuurboeken, gevonden in de kringloopwinkel.

Naaimachine

Van het andere zakje wat ik maakte heb ik geen losse foto, maar deze kun je wel op de kopfoto van deze blog bewonderen. Het is een vierkant zakje, gemaakt door een strook papier dubbel te vouwen. Met de naaimachine naaide ik de zijkanten aan elkaar. Met een cirkelvormige pons haalde ik uit de bovenste zijde een ‘hapje’, zodat de goodies makkelijk uit het zakje zijn te halen. De stempel ‘drukwerk’ kocht ik onlangs via Marktplaats. Heerlijk die vintage details! Het blauwe tape met letters is van Classiky, via Cafe-Analog.
Tot slot het kleine mapje, ik vind ‘m zo leuk geworden. Omdat vintage postzegels best klein van formaat zijn, is het altijd zoeken naar een goede verpakking. Van een restje ruitjespapier vouwde ik een klein kaartje, waar ik aan de binnenzijde een stukje muziekpapier in naaide. Daarin schoof ik vervolgens de postzegels.

Druppels van wax

Ook de envelop vouwde ik met een bladzijde uit een oud natuurboek. Geen verrassing voor vaste lezers van deze blog, hè? Om de envelop te decoreren gebruik ik altijd restjes papier die over zijn van het decoreren van de zakjes. Zo weet ik zeker dat alles perfect bij elkaar past. Ik werk graag volgens thema’s en het liefst voer ik dat door tot de postzegel(s). Dat was in dit geval geen probleem. Al in het voorjaar bestelde ik een velletje zegels in dit thema via First Quality Stamps. Mijn favoriete online adres voor postzegels. Op de envelop vormde ik met wax enkele zilverkleurige druppels, de finishing touch. Dit maakt het geheel net iets speelser. Hiervoor gebruik ik wax staafjes met een lont (via AliExpress). Voor de zegels kies ik dan weer voor tabletjes die ik smelt in een lepel. Binnenkort een blog over mijn ervaringen met het zetten van wax zegels.

6 Comments