Inkomende post

Snailmail inspiratie: inkomende post van februari

Ik moet bekennen dat ik wat achterloop met het beantwoorden van brieven. Dat maakt dat mijn eigen brievenbus afgelopen maand ook weinig gezellige post bevatte. Zo werkt dat nou eenmaal. Vorige maand maakte ik voor het eerst een overzicht van mijn inkomende post, ter inspiratie. Daar kwamen zoveel leuke reacties op dat ik mijn best ga doen hier een maandelijkse rubriek van te maken. Vandaag dus de beurt aan de post van februari. Drie mooie poststukken, met een beetje extra liefde vanwege Valentijnsdag.
Wel plakken, niet smakken
Toen PostNL met de mededeling kwam de kusjesactie dit jaar niet uit te voeren besloot ik Valentijnsdag even te laten voor wat het is. Onverwacht lag er enkele dagen voor 14 februari toch een roze envelop in de brievenbus, wat leuk! Cynthia (te volgen op Instagram via @fresh_pink_creations) verraste mij met dit eigenhandig gemaakte valentijnskaartje, met prachtige quote op transparant papier. De lading confetti dwarrelde eigenwijs over de vloer bij het openen van de kaart, het zal ook eens niet haha.
Botanisch debuut
Ook de volgende post is van Cynthia’s hand. Een prachtige snailmail, gemaakt met een mapje van kraftpapier als basis. Ik weet dat dit één van de eerste poststukken is die Cynthia maakt in botanisch thema. Onwijs leuk om te mogen ontvangen. We schrijven al een tijdje en dat maakt dat we al door heel wat stijlen en voorkeuren zijn gegaan samen. Mooi om die ontwikkeling te zien, aan beide kanten.
Dit kaartje, met prachtige quote van Toon Hermans, deelde ik al op Instagram. Ik kende het niet, maar wat een mooie tekst! Een ander leuk detail: het gele theezakje van Clipper. Zelf vind ik het ook een heerlijke uitdaging om alle onderdelen van een snailmail tot in detail te laten combineren.
Uit het linkerdeel van het mapje haalde ik een flinke stapel zakjes, vol goodies. Fijne papierwaren als labels, stickers en knipsels om zelf te gaan gebruiken. De beste cadeautjes om te mogen ontvangen!
Mapje van twee enveloppen
Tenslotte mocht ik deze heerlijke snailmail ontvangen van Ruchama (bij het merendeel van jullie ongetwijfeld bekend van de Postfabriek). Misschien herkende je in de openingsfoto van deze blog haar verfijnde stijl al. Als iemand mij al jaren weet te inspireren dan is zij het wel. In de brief (geschreven met vulpen, ik houd er zo van!) las ik dat Ruchama bij het maken van deze snailmail volop bezig was met de valentijnskaarten. Zo kon het thema mooi doorgetrokken worden, wat resulteerde in deze romantisch roze gekleurde post.
De basis van deze snailmail bestaat uit twee enveloppen, voorzien van een uitvouwbare kaart. Onwijs leuk, want in eerste instantie was voor mij niet duidelijk dat er nóg een pagina achter de eerste envelop stak. Ook ik leer na jaren snailmailen nog altijd nieuwe technieken en mogelijkheden kennen. Dat is ook precies wat deze hobby leuk maakt, er zijn zoveel opties om iedere keer weer iets anders te creëren.
Om de inhoud van dit zakje goodies heb ik smakelijk moeten lachen. Oh wat heerlijk, de stijl zoals op oude foto’s. Dat je met dit soort knipsels (uit de collectie van Tim Holtz) hilarische combinaties kunt maken liet Ruchama ons al zien op haar kerstkaarten. Wat grappig dat ik nu zelf aan de slag mag met deze dames.

2 Comments

  • Gonny

    Wat een mooie poststukken. Daar wordt je toch blij van. Ik ben gelukkig niet de enige die achterloopt met haar post. Echte post is toch en blijft heel leuk.