Uitgaande post

Bundeltje papierwaren naar Frankrijk

Nieuwe adressen om mee te schrijven neem ik al een tijdje niet meer aan, maar voor eenmalige swaps maak ik soms een uitzondering. Zo verscheen er deze maand een verzoekje uit Frankrijk in mijn inbox op Instagram, leuk! Aanleiding waren de stickers die ik maakte met diverse stempels. Of ik deze wilde swappen. Maar natuurlijk, met alle plezier. Want hoe leuk is het om andersom ook weer post te mogen ontvangen, zeker wanneer dat uit La France komt. Als er ergens mooie vintage papierwaren te vinden zijn, dan is het daar.
Zelf stickers maken
Voor wie geen Instagram heeft, of mijn Stories over deze stickers gemist heeft: dit zijn de exemplaren die ik fabriceerde. Gemaakt met blanco ronde stickers die ik vorig jaar eens bij Action vond. Helaas zijn ze daar niet meer verkrijgbaar. Mocht je gaan googelen, ik gebruik stickers met een doorsnede van 4 cm. Eerst kleur ik de achtergrond, daarvoor gebruik ik inkt van VersaMagic. De figuren stempel ik met VersaFine, deze inkt is zeer geschikt voor het helder weergeven van de kleinste details. Goede inkt maakt écht het verschil.
Uiteraard is enkel een setje stickers in een envelop verzenden wat saai, dus ik knutselde er één en ander omheen. Om te beginnen deze twee zakjes, gevouwen met hulp van een mal en daarna gedecoreerd met restjes papier uit oude boeken, postzegels en tickets. De ‘Love for Analogue’ stempel’ kocht ik bij Cafe-Analog. Bij de meesten wel bekend, denk ik. Een webshop waar veel liefde in is gestoken, gericht op met name Japanse stationery en papierwaren. De wax stempel met de paddenstoelen bestelde ik via AliExpress.

In het langwerpige zakje schoof ik een setje stickers. Het vierkante zakje vulde ik met aantekenstrookjes en oude bustickets. Prachtige oude papierwaren, waar ik heel graag mee werk. De bustickets kocht ik op een rol via eBay, van een verkoper uit Engeland. Voor wie niet weet wat aantekenstrookjes zijn, dat zijn de rood-witte labeltjes zoals op de envelop te zien. In de vorige eeuw werden ze op postkantoren gebruikt om aangetekende post te versturen, daarom ook de aanduiding van plaats.

Kringloopgeluk

Het derde zakje maakte ik met bedrukt pergamijnpapier. Een kringloopgelukje, ik vond onlangs een blok van dit mooie papier in een klein dorpje. Perfect om zakjes van te maken met de naaimachine en te vullen met oude postzegels. De zeer toepasselijke  ‘Vintage Stamps’ stempel is momenteel te koop bij Action. Je vindt deze in een verpakking met twee andere clear stempels en een sjabloon voor embossing.

De envelop vouwde ik met een pagina uit een oud natuurboek. Een DIY welke ik al vaker heb getoond hier. Ook hier gebruik ik een mal voor. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken, door een bestaande envelop met een prettig formaat uiteen te halen en deze om te trekken op karton.

Ik voegde nog een kaart bij, voorzien van een persoonlijk berichtje. Om het geheel leuk aan te kleden bundelde ik de zakjes met een touwtje, vastgemaakt met een wax zegel. Ik breng de wax aan op een los papiertje, wat ik vooraf onder het touwtje schuif. De wax warm ik op in een lepel en giet ik vervolgens over het touw en losse papiertje. Zo blijven de overige papierwaren onaangetast.

Gouden touch

Op de bovenste foto in deze blog zie je dat ik het patroon in de wax zegel kleur met een soort goudkleurige crème. Dit zorgt dat de beeltenis net iets mooier naar voren komt. Een leuk effect, vind ik. Ik kocht deze doosjes in zilver en goud via AliExpress, waar ze in meer kleuren beschikbaar zijn.

4 Comments