Uitgaande post

Jaaroverzicht: verzonden snailmail in 2018

Hoe stijlvast ben jij als snailmailer? Bladerend door mijn foto’s op Instagram van verzonden post zag ik dit jaar een mooie ontwikkeling. De vintage natuurboeken deden hun intrede en met het verstrijken van de maanden werden de enveloppen steeds uitgebreider beplakt. Mijn postjaar begon pas in mei, het moment dat er voldoende herstel was om weer creatief bezig te gaan. Een fijn moment! Ik vouwde een envelop van een botanische prent, voorzien van washi tape en een quote uit de typemachine. De mooie plaat en de opvallende stempel van Studio Maas deden eigenlijk al genoeg, daar hoefde geen verdere decoratie bij.
Collagetechniek
De volgende envelop verstuurde ik in juni: een uitwisseling van bloemzaadjes met een bloglezeres uit België. Over de inhoud van deze envelop schreef ik deze blog. Daarin noem ik zelf al dat het eindresultaat me iets verbaasde. Een envelop voorzien van een complete collage, dat was toch niet bepaald mijn stijl?!
Misschien ook wel, want al gauw volgde deze envelop. Het is één van mijn favorieten van dit jaar. Geel, mijn lievelingskleur, laat zich prachtig combineren met een witte achtergrond en details van kraft papier.
Feestje
Het volgende poststuk is een verjaardagskaartje. Deze zwart-wit fotokaarten zijn onderdeel van een Flow Book for Paper Lovers. Om het geheel iets feestelijker te maken knipte ik een vlaggenlijn, plakte ik enkele confetti dots op de achtergrond en voorzag ik de kaart van een tekst met de lettertang.
Zomer vangt aan
De volgende envelop is dan weer relatief rustig. Een herhaling van eerder gebruikte technieken.
De inhoud bevat behalve een brief verschillende goodies in de vorm van bloemzaadjes, oude postzegels, washi tape, papieren labels en een zakje met losse thee.
ABC kaartenproject
Omdat ik ruim een half jaar amper snailmail heb kunnen versturen is het lijstje met te maken projecten best uitgebreid. Eind juli waag ik me aan een nieuw poststuk voor het ABC kaartenproject. De letter S van Schrijven en… Snailmail. Goh! Bij het maken van zowel de envelop als de kaart experimenteer ik met een uitgebreide collage. Het eindresultaat daarvan heb je in deze blog kunnen bekijken. Ben je nieuw op mijn blog en niet bekend met het ABC kaartenproject, een uitleg staat tevens beschreven.
Voor Cynthia maak ik in september een snailmail in het thema vlinders. Een favoriet van haar en mooie inspiratie voor mij. Een fijn thema om mee te werken, want er is volop kleur in te vinden. Over mijn werkwijze schreef ik deze blog, met diverse tips om zelf aan de slag te gaan met de collagetechniek.
Succesvol najaar
Een nieuw seizoen breekt aan: de herfst. Wat heb ik genoten van deze maanden vol prenten van paddenstoelen en een kleurenpalet in prachtige warme en aardse tinten.
Vintage paper box
Met als hoogtepunt uiteraard de release van de vintage paper box, in het thema herfst. Een eigen project waar ik enorm trots op ben. Een box vol vintage papierwaren en bijpassende stationery, waarmee je zelf aan de slag kunt in een specifiek thema. Primeur: ik ben inmiddels bezig met de voorbereidingen van een tweede exemplaar, uiteraard in een nieuw thema. Deze tweede box hoop ik in het voorjaar te presenteren.
In november deponeer ik bovenstaande envelop in de oranje brievenbus. Met enige spanning, want gaat dit exemplaar wel aankomen? Dat blijft toch altijd wat onzeker bij een gedecoreerde envelop. Gelukkig verloopt alles voorspoedig en na enkele dagen ploft deze snailmail op de mat bij Ageeth, van de inspirerende blog Ogenzalf. De inhoud van de envelop laat ik nadien aan jullie zien in deze blog.
De laatste envelop in thema herfst gaat op weg naar Rotterdam. De prachtige ansichtkaarten in beide poststukken zijn afkomstig uit de collectie van Sköna Ting, in samenwerking met Dille & Kamille.
Mini stationery swap
In november organiseer ik voor de eerste keer de mini stationery swap. Wat was dit leuk om te doen! Een tweede editie gaat er in het nieuwe jaar zeker komen, daarover later meer. Ik mag aan de slag in pasteltinten. Niet helemaal mijn ding, maar in combinatie met mijn eigen stijl kom ik tot dit fijne pakketje.
Op mijn beurt ontvang ik ook een swap vol prachtige papierwaren, die komend jaar goed gebruikt gaan worden bij het maken van nieuwe poststukken. Om de maakster te bedanken verstuur ik dit handgemaakte kaartje. De stickers met letters komen uit het voorlaatste Flow Book for Paper Lovers.
Eindejaarspost
De laatste post van het jaar: de kerstkaarten. Ik stuurde er dit jaar slechts een handvol en dat beviel stiekem uitstekend. Geen gehaast of productiewerk, maar bewust aandacht schenken. Een mooie visie om mee te nemen naar het nieuwe jaar. Een fijn uiteinde gewenst en heel veel liefde en geluk voor 2019!

3 Comments

  • Ageeth Mooij

    Lieve Ingrid, wat een liefde en aandacht! Zo mooi, dank je wel voor je inspirerende blogberichten en de prachtige post die ik mocht ontvangen! We gaan er weer een mooi jaar van maken X