Inkomende post

Snailmail inspiratie: inkomende post van januari

De beste inspiratie? Het creatieve werk van anderen bekijken! Ik doe dat graag via Instagram en Pinterest, maar ook de post die in eigen brievenbus valt weet me dikwijls te inspireren. Om jullie te laten meegenieten kun je in deze blog een overzicht vinden van de inkomende post van afgelopen maand.
Nieuwe adressen
Ik begon januari met een oproep op Instagram naar nieuwe briefcontacten, bij voorkeur in een vergelijkbare stijl: botanische plaatjes en vintage papierwaren. Bovenstaande post is de eerste die ik in deze reeks mocht ontvangen. Een mapje van kraft papier met twee vakjes, links de brief en rechts een zakje met goodies (de inhoud zie je op de eerste foto). Waanzinnig gedecoreerd met restjes papier uit oude boeken, postzegels, washi tape en bijpassende stickers.
Brief als kern
De volgende post is in een heel andere stijl gemaakt en dat vind ik ook direct het leuke aan het hebben van meerdere briefcontacten. Geen stijl is gelijk en dat maakt dat je jezelf aldoor kunt ontwikkelen, enkel door te kijken naar het creatieve werk van een ander. Zo laat ik me bijvoorbeeld graag inspireren door iemands keuze voor combinaties van bepaalde kleuren of materialen.

Met Cynthia, de maakster van deze snailmail, schrijf ik al langer en dat maakt dat de brief steeds meer op de voorgrond komt te staan. Een prettige ontwikkeling, want dat wil zeggen dat we elkaar echt iets te vertellen hebben. Uiteindelijk is het de brief die zorgt voor de verbinding. Cynthia stuurde een aantal papieren labels en stickers mee én een ansichtkaart van kurk, een souvenir van haar vakantie in Portugal. Zo leuk en bijzonder om zulke cadeautjes te mogen ontvangen!

Bundeltje papier
Ook deze post is afkomstig van een nieuw contact. Uit de envelop haalde ik bovenstaand bundeltje met diverse zakjes en kleine envelopjes. Samengebonden met een stuk gekleurd touw en een oude knoop, leuk idee! Het bundelen van papierwaren doe ik ook graag. Deels omdat het dan makkelijker in een kleine envelop past. Maar ook omdat je bij het uitpakken niet in één blik ziet wat je hebt ontvangen. Een soort extra verrassingseffect, waarbij je laagje voor laagje kunt genieten van al het moois uit de envelop.
Uit het stapeltje kwamen prachtige goodies tevoorschijn, steeds op een andere manier verpakt. Papieren labels, kleine kaartjes, washi samples en knipsels. Mocht je moeite hebben met het bedenken van leuke goodies om mee te sturen, herbruikbare papierwaren en kleine stationery doen het altijd goed.
Kringloopgeluk en hergebruik
De laatste envelop die deze maand in de brievenbus viel nam er de tijd voor. Deze snailmail was ruim een week onderweg! Fijn dat de envelop toch nog aankwam, want wat een plaatje! Valt het jullie op hoe mooi de landkaart kleurt bij de rest van het papier? Zulke kaarten vind je in overvloed bij de kringloop. Neem, als je er nooit eerder mee hebt gewerkt, eens een exemplaar mee. Je kunt er veel leuks mee.
Ook de basis van deze snailmail bestaat uit een mapje van kraft papier, in dit geval een kant en klare kaart. Aan de binnenzijde trof ik aan de linkerkant de brief aan, een handgemaakt mini notitieboekje. Prachtig beschreven met vulpen, wat blijft dat een mooi effect geven. Aan de rechterkant zie je een inschuifvakje, met daarin een zakje vol papierwaren. Tot in de detail beplakt en bestempeld volgens de collagetechniek. Je blijft dingen ontdekken. Zo zie je, zelfs met de kleinste restjes papier kun je tot heel mooie resultaten komen. Voorbeelden als deze maken dat ik nog zuiniger ga zijn met wat ik in de prullenbak gooi. De kleinste snippers zijn al geschikt voor hergebruik, dat bewijzen deze vier poststukken stuk voor stuk. Fijne reminder!

3 Comments