Uitgaande post

Uitgaande post: mapje van muziekpapier

Ik vind het altijd leuk om nieuwe technieken te proberen. Bij iedere snailmail probeer ik dan ook iets nieuws toe te voegen. Op Instagram kwam ik een vouwtechniek tegen waarbij je van een A4’tje (of kleiner) een prachtig inschuifmapje maakt. Ik begon te oefenen met kraftpapier, maar besloot gaandeweg ook met muziekpapier aan de slag te gaan. Met succes, want het resultaat ging eerder deze maand op de post.

Mapje vouwen
De tutorial voor de vouwtechniek van het mapje kun je terugvinden op Instagram, bij @paperpilea. Een Duitse creatieveling met een prettige stijl van overwegend kraft papier, pergamijn (transparante papiersoort), stempels en wax zegels. In dit korte filmpje leert ze ons stap voor stap het mapje te vouwen.
Heb je de basis onder de knie, dan kun je het mapje naar eigen inzicht decoreren. Ik deed dat zelf met diverse botanische knipsels, stroken washi tape en (wax) stempels, in de voor mij kenmerkende stijl. De binnenkant vulde ik, naast de brief, met één groter zakje en drie kleinere zakjes. Op bovenstaande foto zie je de goodies waarmee ik de zakjes heb gevuld. Een stapeltje botanische prenten, twee samples washi tape en postzegels. Ook stak ik er een vintage garenkaartje bij in een vrolijk gele kleur, gevonden in de kringloop.
Briefpapier
In het linkervakje schoof ik de brief. Als briefpapier gebruikte ik velletjes ruitjespapier, uit een collegeblok van HEMA. Zo simpel kan het zijn. Deze knip ik zelf op maat en decoreer ik met washi tape en uit oude natuurboeken geknipte plaatjes. De datum noteer ik meestal met een datumstempel, o.a. te koop via AliExpress. Bij de brief schoof ik het derde kleine zakje, gevuld met bloemzaadjes uit eigen tuin.

Tot slot de envelop. Hiervoor pakte ik een kant en klare envelop van kraftpapier. Enveloppen als deze koop ik low budget bij Action, in een pakket met gevouwen kaarten. Een fijne basis om op voorraad te hebben. De envelop decoreerde ik op eenzelfde manier als het mapje, tot bijpassende postzegels aan toe. Bij het decoreren van de envelop start ik met het maken van een achtergrond, met repen gescheurd papier. Daarna ga ik aan de slag met stempels, washi tape en botanische knipsels.

Adreslabel

Toen ik bovenstaande foto op Instagram plaatste kreeg ik veel vragen over het adreslabel. Dit is een stempelafdruk, gemaakt met een stempel uit een oude collectie van HEMA. Helaas niet meer te koop, maar bij de Duitse stempelfabrikant Perlenfischer vond ik een vergelijkbaar exemplaar. Tip voor de liefhebbers!

6 Comments

 • Anouk

  Ik vind alles wat jij maakt zo mooi! Ik moet ook echt eens iemand vinden om een snail mail voor te gaan maken ��

 • Ageeth Mooij

  Ik heb @paperpilea pas geleden ook ontdekt, echt geweldig de DIY's op IGTV!
  Je post is weer prachtig!

 • Anita

  Prachtig! Via paperpilea op IG nu jouw blog ontdekt. Een andere keer ga ik er eens goed voor zitten, ik zie zo al zoveel moois.

 • Jenny

  Ontzettend leuk blog heb je! Ga straks ook zo'n mapje proberen te maken. Ook je adres voor mooie postzegels heb ik gisteren bekeken, denk wel een bestelling te gaan plaatsen.