Goodies voor snailmail verpakken in wit printpapier
DIY,  Stempelen

Goodies voor snailmail verpakken in wit printpapier

Goodies voor snailmail verpakken in wit printpapier

Zakjes vouwen en decoreren om goodies voor snailmail in te verpakken vind ik één van de leukste dingen om te doen. Dikwijls gebruik ik er papier uit oude boeken voor, maar het kan ook anders. Wie mij al langer volgt weet dat ik, naast het maken van rijkgevulde collages, ook gek ben op de minimalistische stijl. Steeds vaker kies ik daarin voor een witte ondergrond, gemaakt van materiaal wat we allemaal in huis hebben: simpel wit printpapier.

Zakjes vouwen

De basis voor deze zakjes* vouw je als een envelop. Dit kun je, met een beetje oefening, vanuit de losse hand doen. Je hebt enkel een liniaal, potlood, schaar en lijmstift nodig. Een uitgebreide beschrijving over het vouwen van enveloppen zonder mal kun je lezen in deze blog. Voor de decoratie maak ik slechts gebruik van enkele stempels en één kleur inkt, ik gebruik hier VersaFine Smokey Gray. Grijs is een leuke kleur om mee te werken wanneer de vintage stijl je aanspreekt. In combinatie met papier geeft het al gauw een verweerde look, alsof het ooit zwart is geweest.

Goodies voor snailmail verpakken in wit printpapier

Om kleur aan te brengen kies ik ervoor een label van vergeeld papier op het zakje te plakken. Deze ephemera met vintage look maak je gemakkelijk zelf, door te stempelen op pagina’s uit oude boeken. In deze blog vertel ik meer over het maken van een persoonlijke voorraad vintage ephemera. Ik gebruikte er pagina’s uit Verkade albums voor.

Mixed media

Voor de sluiting van het zakje perforeer ik het papier aan de bovenzijde. Voor een leuk effect kun je hier een eyelet doorheen schieten, met behulp van een Crop-A-Dile. Samen met het touwtje wat je door de perforatie haalt, geeft dit diepte aan je werk. Ben je nog niet zo bekend met mixed media, het combineren van verschillende materialen en technieken? Probeer er eens mee te experimenteren, bijvoorbeeld door textiel of metaal toe te voegen aan je papieren creaties. Wanneer ik post ontvang vind ik het heerlijk om er even aan te voelen, de verschillende structuren door mijn vingers te laten glijden. Zakjes als deze zijn er een uitstekende oefening voor.

Ga je aan de slag met deze DIY en post je je werk op social media? Ik zou het leuk vinden een tag te ontvangen, om jouw resultaat te bekijken en te delen. Studio Snailmail is te vinden op Instagram en Facebook.

*Het zakje in het voorbeeld heeft een afmeting van 10 bij 12,5 cm.

4 Comments