Uitgaande post

Kaart met insteekvakjes in thema herfst

Nieuwe dingen uitproberen kan leiden tot twee uitkomsten: een enkeltje prullenbak of een succesnummer dat vaker gebruikt gaat worden. De basis voor deze snailmail behoort tot de laatste categorie. Op een kaart van stevig kraft papier bevestigde ik met de naaimachine een pagina uit een oude Franse roman. De pagina scheurde ik van tevoren in drieën, waardoor op de kaart drie insteekvakjes ontstaan.
Op bovenstaande foto zie je beter hoe de basis eruitziet. Een simpel design, dat je met vele soorten papier kunt herhalen en in allerhande thema’s kunt decoreren. Ik werk graag volgens de seizoenen en ging aan de slag met het thema herfst. Een collage met een warm kleurenpalet, met her en der een paddenstoel.
Collage op een kraft envelop
Ook op de envelop maakte ik een collage in gelijke sfeer. Ik zal in een latere blog uitleggen hoe ik te werk ga bij het opbouwen van een collage. De kant en klare kraft enveloppen die ik gebruik koop ik bij HEMA. Onderaan in deze blog vind je een foto van het eindresultaat van deze envelop.
De zakjes op de kaart vulde ik met allerlei goodies in bijpassende kleuren. Papierwaren en een bundeltje touw waarmee de ontvangster zelf verder kan knutselen. Denk aan vintage tickets, prenten uit een oud Verkade album, stempelafdrukken, oude postzegels, kleine label stickers en eigen ontworpen stickers.
De rechterkant van de envelop vulde ik met name op met grote stempels. De stempel rechtsonder is mijn nieuwste aanwinst en wat ben ik er blij mee! Ik kocht deze stempel in de Duitse webshop MAKIstamps, waar ze o.a. stempels maken van afbeeldingen uit oude natuurboeken. Het bruine tape met cijfer is van Classiky. De stempel daarboven is een oude schoolstempel van een eikenboom, gekocht op een rommelmarkt.

Postzegels in thema

Tot slot de postzegels, ik vind het altijd leuk om bijpassende zegels te kiezen. Op rechts twee postzegels van 44 cent met foto’s van paddenstoelen, afkomstig van een vel uitgeven in 2008. De zegel op links komt van het velletje Lang leve het bos (2010). Deze oudere uitgaves bestel ik online bij First Quality Stamps.

6 Comments

 • José

  Wat een leuk idee ! Ziet er heel mooi uit.
  Vraagje nog: waar haal je die blanco kaarten vandaan ?

 • Ageeth Mooij

  Leuk! Ik laat binnenkort een andere versie van een insteekmapje zien. Heerlijk om mee bezig te zijn!

 • Ilse * BY IK *

  Wat leuk met die insteekvakjes.
  Het straalt zo'n fijne sfeer uit al deze plaatjes! Mooi!
  Groet, Ilse

 • Bep Straeter

  Hallo Ingrid
  Heb voor het eerst kennisgemaakt met het idee van snailmail. ben geboeid door je side
  Wil nu ook beginnen ,Je hebt me enorm geinspireerd.Hoe kom ik nu in contact met een andere beginner??
  Zelf ben ik 77 jaar met een wisselende gezondheid. Wel heb ik altijd veel met textiel gewerkt.
  Kun jij me verder helpen met een adres? Of hoe ik dit moet aanpakken.

  Groetjes,
  Liefs Bep,

  • studiosnailmail

   Hallo Bep, wat leuk om te lezen! Ik heb u een mail gestuurd met aanvullende tips.