Materialen

12 favoriete washi tapes in voorjaarskleuren

Zodra de eerste lentedagen zich aandienen komt er verandering in mijn creatieve stijl: meer kleur. Vaak begin ik nog wat voorzichtig, met groene tinten. Richting Pasen komen geel en diverse pasteltinten om het hoekje kijken. Ik volg met mijn creaties graag de seizoenen. In de winter koos ik voor neutrale tinten, een fijne basis. Mijn favoriete washi tape in het neutrale palet vind je hier. In deze blog voeg ik daar mijn 12 favorieten in voorjaarskleuren aan toe.

Zachte snoepkleurtjes

Te beginnen met de onderste vier op de foto: van zachtgeel naar roze-oranje. Allen zijn afkomstig van het merk MT. Van links naar rechts zie je: ‘Pastel Ecru’, ‘Stripe Lemon’, ‘Pastel Orange’ en ‘Stripe Salmon Pink’.

De natuur kleurt mee

Groen laat zich natuurlijk uitstekend matchen met botanische prenten. Een beter kleurenpalet om het voorjaar mee aan te duiden is er wat mij betreft niet. Achteraan op de foto zie je een rolletje van MT: ‘Hougan Moss’. Links daarvan staan twee rolletjes uit de collectie van het Japanse merk Classiky. De middelste rol komt uit de serie ‘Collage’. Beiden zijn verkrijgbaar via Cafe-Analog. Vooraan op de foto ligt een rolletje ‘Pastel Olive’, van MT. Dit is een wat zachtere tint groen, een mooie tegenhanger voor de wat fellere kleuren en daardoor goed te combineren.

Overgang van de seizoenen

Tot slot voeg ik blauw toe aan het kleurenpalet. Dit is een mooie tint voor de overgang van winter naar lente, van koud naar warm(er). Ik combineer daarom donkere tinten met lichtere en wat speelse patronen. Staand, achteraan op de foto, zie je twee rolletjes van MT: ‘Samekomon Asaginezu’ en ‘Pastel Powder Blue’. Vooraan op de foto zie je liggend een rol ‘Collage’ tape van Classiky, in de blauwe kleur. Rechts daarvan een rolletje ‘Mujinagiku Usuhana’.

Voor tape van MT kun je in Nederland o.a. terecht bij Zilte.nl en Meerleuks.nl. Beide webwinkels voeren een groot assortiment, met honderden verschillende designs en kleuren. Waarom ik over het algemeen enkel tape van MT en Classiky gebruik leg ik uit in deze blog. Benieuwd naar creatieve toepassingen? De tapes in deze blog komen binnenkort ongetwijfeld voorbij in nieuwe creaties, in blogs en op Instagram.

2 Comments

 • Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  Prachtige kleuren.
  Enkele rolletjes uit je vorige blog heb ik op mijn verjaardagslijstje gezet. Dochterlief (11 jaar) is de attente cadeautjeskoper in ons huis. Ik vermoed dat ze wel een paar rolletjes voor me uitzoekt 😉
  Ik ben benieuwd naar je creaties met dit tape!

  • studiosnailmail

   Wat een leuk cadeau ook om uit te mogen zoeken! Daar gaat ze zich vast goed mee vermaken. Daarna samen gezellig knutselen, leuk!