Materialen

16 favoriete washi tapes in neutrale kleuren

16 favoriete washi tapes in neutrale kleuren

De markt in washi tapes is groot, zowel in kleur als designs. Een veelzijdig product, want in welke creatieve stijl je ook werkt, washi tape is op tal van manieren toe te passen. Zelf gebruik ik het graag om kleur aan te brengen in collages. Een mooie basis leg je aan met tapes in neutrale kleuren: wit en grijs, beige en bruin.

Matte afwerking

Niet alleen de keuze in designs is groot, ook kwalitatief bestaan er veel verschillen. Ik werk sinds drie jaar uitsluitend met tape van MT en Classiky. Beiden voeren een gevarieerd assortiment, gemaakt van rijstpapier. Zelfs wanneer ik een rolletje een jaar niet zou gebruiken, wijzigt de kwaliteit niet. Bij tape van budgetmerken heb je al gauw te maken met een verminderde plaklaag. Washi tape van hoge kwaliteit bevat geen plastic toplaag en kun je herkennen aan een matte afwerking. Deze eigenschap zal je creatie enkel ten goede komen, een perfecte partner voor mat papier. Voor mij zit er een groot verschil in het gebruiksgemak. Zeker bij een collage is, vanwege de kleine details, een sterke plaklaag onmisbaar. In deze blog deel ik maar liefst 16 van mijn favoriete washi tapes, in neutrale kleuren.

16 favoriete washi tapes in neutrale kleuren

Te beginnen met de grote toren in het midden. Op de bovenste rol grid tape na zijn deze tapes afkomstig van MT. Van onder naar boven: ‘Pastel Gray’, ‘Stripe White’, ‘Dot White’, ‘Dot Milk Tea’, ‘Branch’ en ‘Fawn’.

Op rechts twee tapes uit de serie Classiky x Yoko Inoue: ‘Old Book’ (10 mm en 15 mm). Ook de rol grid tape in beige en bruin is te vinden in het aanbod van Classiky en tevens beschikbaar in twee breedtes.

16 favoriete washi tapes in neutrale kleuren

Naast de hoogste toren staat, hier rechts op de foto, een tweede toren met tape van MT. Onderop een bruine tint: ‘Cork’. Gevolgd door ‘Pastel Brown’, ‘Beige’ en ‘Stripe Suna’.

Op links een toren met washi tape van Classiky. Onderop twee breedtes ‘Collage’ (15 mm en 20 mm), gevolgd door een tape uit de set ‘Ten to Sen‘ (drie rollen van 15 mm, in bruin, bordeaux en mosterd). Bovenop een rol grid tape (18 mm) en geheel bovenaan een rolletje uit de collectie ‘Numbers’.

16 favoriete washi tapes in neutrale kleuren

Tot slot een rol die wat afwijkend is van de net genoemde tapes. Deze Classiky grid tape (30 mm) is niet gemaakt van rijstpapier, maar van kraftpapier. Ideaal materiaal om te bestempelen of te beschrijven.

2 Comments

  • Ilse (by-ik.blogspot.nl)

    Wat veel mooie rolletjes!
    M.n. old book en numbers. Ik ga ze eens even opzoeken.
    Dank je wel weer voor de inspiratie.