Uitgaande post

Herfstpost met een blauwe touch

herfstpost blauw

Bij het maken van snailmail in het thema herfst komt het gebruik van de kleur blauw niet direct in mij op. Ik denk dan aan warme, diepe kleuren zoals okergeel, oranje, rood, bruin en groen. De ontvangster van deze brief is echter wel gek op blauw. Een mooie uitdaging om haar favoriete kleur te verwerken in herfstpost.

Om blauw te kunnen combineren met het typische kleurenpalet van de herfst is het de kunst om te kiezen voor zo licht mogelijke tinten. Ik gebruikte veel wit, lichtbruin en een doffe tint okergeel.

Insteekmapje met twee zakjes

De basis voor deze snailmail bestaat uit bovenstaand insteekmapje. Ik maakte deze door blauw ruitjespapier dubbel te vouwen en verticaal dicht te plakken. Daarop plaatste ik een enkel velletje muziekpapier (uit een verkleurd muziekboek, gevonden in de kringloopwinkel). Dit tweede zakje is ongeveer 40% minder hoog dan het achterste dubbelzijdige mapje. De twee bevestigde ik aaneen met de naaimachine. Bij gebrek aan een machine kun je dit ook doen met een lijmstift en washi tape.

De opening in het onderste zakje is gemaakt met een cirkelvormige pons. Door deze half over het papier te zetten ontstaat de vorm van een halve maan. Zo is het gemakkelijker om de goodies uit het zakje te halen.

Kleur met postzegels en tape
Voor de collage op de voorzijde gebruikte ik enkele prenten uit oude natuurboeken, vintage bus tickets, washi tape en kleine stempels. De blauwe touch haalde ik uit vintage postzegels (de beste items om je collage kleur mee te geven) en het tape met cijfers van Classiky. Simpel, maar doeltreffend.
In het achterste zakje schoof ik de brief. Het voorste zakje vulde ik met diverse goodies, waaronder dit zakje met postzegels van paddenstoelen. Het doorzichtige zakje is van pergamijn en koop ik kant en klaar bij Kimya Verpakkingen. De postzegels kocht ik verleden jaar via Marktplaats. Het voorste zakje vulde ik verder met een aantal vintage bus tickets, Verkade plaatjes en het mapje op de bovenste foto van deze blog.
Mini mapje met goodies

Dat mapje maakte ik met een pagina uit een oude natuurgids van Readers Digest, gevonden bij de kringloop. Absoluut één van de betere boeken, wanneer je graag werkt met botanische thema’s. Op bovenstaande foto zie je hoe het mapje eruitziet wanneer je het opent. Ik heb twee velletjes uit het boek gescheurd, deze op gelijk formaat gesneden en vastgemaakt met de naaimachine. Door de bovenzijde open te laten ontstaan zakjes. Ook hier stak ik een aantal Verkade plaatjes bij en een zakje met zaadjes van de stokroos.

De gedecoreerde envelop bij deze snailmail kun je vinden op mijn Instagram: @studiosnailmail.

2 Comments