Materialen

Review: set van 24 rolletjes washi tape van Action

Een mooie deal, 24 rolletjes washi tape voor slechts € 2,99. Ik twijfelde even, want mijn ervaring met tape van Action is niet altijd geslaagd. Deze set lijkt echter wel heel divers, met zowel dof tape als rolletjes met glitter en folie, dat alles in drie verschillende breedtes. De kleuren komen goed overeen met een herfst- en winterpalet. Reden genoeg om toch tot een koop over te gaan. Op Instagram deelde ik deze tip en al gauw ontving ik verzoeken om een review te schrijven. Juist omdat het tape van Action niet geheel bekend staat als budget topper. Meest gestelde vraag: hoe is de plaklaag? In deze blog mijn bevindingen.
Feestdagen
Eerst even terug naar het aanbod, want met 9 glinsterende rolletjes is dit pakketje natuurlijk ideaal voor het maken van kerstkaarten of andere DIY’s rond de feestdagen. Beiden zijn gemakkelijk af te scheuren en dat is alvast een goed teken. Dat wil namelijk zeggen dat deze rolletjes een stuk minder plastic bevatten dan de set die Action vorig jaar rond deze tijd verkocht. Herinner je de set van tien rolletjes in een plastic koker nog? Ook daar schreef ik een review over. Aantrekkelijk vanwege de designs, maar kwalitatief viel de set tegen. Een sterke plasticgeur en een matige plaklaag. Hoe anders is dat bij deze set.
Plaklaag
Het tape geeft geen nare geur af en hoewel de rolletjes zonder folie of glitters toch wat aanvoelen als plastic, zijn alle designs gemakkelijk af te scheuren. Om het materiaal te testen ben ik aan de slag gegaan met het doffe tape. Op de foto hierboven zie je het breedste tape in een prachtig okergele kleur. Perfect voor post in het thema herfst. En de plaklaag? Wat mij betreft prima. Het tape laat niet los en is, anders dan bij écht papiertape, zelfs lastig te verwijderen. Dit heeft dan weer te maken met de samenstelling. Tape waar plastic in is verwerkt is logischerwijs minder soepel. Vergelijk het bijvoorbeeld met transparant plakband.

Om ook de andere twee soorten tape te testen heb ik tevens van het folie- en glittertape een stukje afgescheurd en op een vel papier geplakt. Om eens te zien wat het in de loop van de dag zou doen. Laat het los aan de randen of blijft het netjes plakken? Test geslaagd, want dit tape blijft prima plakken.

Op bovenstaande envelop gebruikte ik aan de linkerkant een reep tape met grafisch design uit de set. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik tevreden ben, over de plaklaag althans. Ga je het tape vergelijken met de kwaliteit van een merk als MT, dan merk je overduidelijk verschillen. Dit duurdere tape kun je meerdere keren van het papier verwijderen zonder dat het afdoet aan de plaklaag. Het tape van Action is zo lastig verwijderbaar dat wanneer je niet oppast de onderlaag meekomt. Dat hoeft geen bezwaar te zijn, mits je direct kunt inschatten waar op het papier de tape moet komen. Bij de collagetechniek twijfel ik daar weleens over, waardoor het gemakkelijker is wanneer tape zonder problemen opnieuw te plakken is.

Mijn oordeel
Is deze set een aanrader? Ja, toch wel. Mits je je niet stoort aan de textuur van het tape. Het is wat gladder dan kwalitatief papiertape en ik weet dat niet iedereen het gebruik van plastic kan waarderen. De plaklaag is goed, misschien op sommige ondergronden iets te goed. Hoe dan ook is dit tape kwalitatief gezien een hele vooruitgang voor Action. Ben je geen washi tape van een merk als MT gewend dan zul je met deze set prima uit de voeten kunnen. Eenmaal goed papiertape gewend is dit wel een stap terug. Mocht dat alles geen bezwaar zijn, voor nog geen 13 cent per rolletje van 3 meter heb je hier een heel redelijke koop aan.

One Comment