Snailmail,  Uitgaande post

Uitgaande post: herfst in oranje tinten

Uitgaande post: herfst in oranje tinten

De herfst brengt een prachtig kleurenpalet met zich mee, het is mijn favoriete thema om snailmail in te maken. Ik werk graag volgens de seizoenen. Vanaf september vult mijn bureau zich met tape, touw en papier in allerlei bruine tinten en diepe, warme kleuren. Voor deze uitgaande post koos ik voor een basis van wit, oranje en bruin.

Uitgaande post: herfst in oranje tinten

Het stapeltje op bovenstaande foto geeft goed weer wat er zoal in de envelop ging. Ik bundelde een aantal vintage papierwaren, vergeelde pagina’s uit kringloopvondsten. Een gedroogd blad kan daarbij prachtige decoratie zijn, in alle eenvoud. Mooi te combineren met een dun draadje van katoen en een subtiele wax zegel. Om een oud garenkaartje wikkelde ik twee samples touw, ook allen afkomstig uit de kringloop. De verzamelprentjes van Verkade, onderaan op de foto, zijn ook zo’n leuk voorbeeld van vintage goodies die je mee kunt sturen.

Zelf papierwaren maken

Naast het bundelen van bestaande papierwaren, ging ik ook zelf aan de slag. Ik deelde in eerdere blogs al de werkwijze voor de collage roll op links en het mini memoboekje op rechts.

Uitgaande post: herfst in oranje tinten

Kaarten als deze maakte ik dit jaar veelvuldig. Als basis gebruik ik een bestaande ansichtkaart, ruim te vinden in de kringloop. Deze kaarten zijn van stevig karton, waardoor je werk niet zal opkrullen. Op een slappe ondergrond kan dit voorkomen, wanneer je met lijm en veel strookjes papier werkt. Een leuke bijkomstigheid is dat de achterzijde van een klassieke ansichtkaart vaak al bedrukt is, met ruimte voor de postzegel en regels voor het adres. Dit geeft je kaart direct een professioneel tintje mee. Hoe ik een collage stap voor stap opbouw beschreef ik eerder in deze blog.

Uitgaande post: herfst in oranje tinten

Stickers en decoratieve postzegels

Mijn favoriete DIY: het stempelen van stickers. Meestal gebruik ik hier ronde exemplaren voor, deze zijn echter vrij lastig te verkrijgen. Om jullie te laten zien dat het ook uitstekend met andere formaten kan, maakte ik voor deze snailmail stickers van rechthoekige exemplaren (o.a. te koop bij Action). Ik gebruik altijd inkt van VersaFine en VersaMagic. Ook over het stempelen van stickers verscheen eerder een DIY online.

Uitgaande post: herfst in oranje tinten

Er is nog iets wat ik graag maak met stempels: decoratieve postzegels. Afgelopen zomer maakte ik ze in een zee thema, met blauwe inkt. Het leuke van dit soort DIY’s is dat je ze telkens kunt aanpassen aan het thema waarin je werkt. Deze postzegels zijn door de ontvanger bijvoorbeeld te gebruiken als decoratie in een journal.

Uitgaande post: herfst in oranje tinten

Bomen en bladeren

De envelop zagen jullie al eerder voorbijkomen, in de tutorial waarin ik laat zien hoe je een envelop kunt vouwen zonder gebruik van een mal. Om alle items netjes in de envelop te krijgen stapelde ik alle papierwaren op. Met een touwtje maak je daar makkelijk en snel een leuk, maar ook stevig pakketje van. Een snailmail van mijn hand is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende postzegels. Ik koos voor het velletje bomen en bladeren, in 2019 uitgegeven door PostNL in de serie Beleef de natuur.

6 Comments

 • Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  De herfsttinten zijn inderdaad prachtig om mee te werken.
  Wat heb je weer veel moois gemaakt. Leuk om te bekijken bij m’n kopje koffie.

 • Nicole

  Wat is dit allemaal mooi! Hoe je werkelijk alles zelfs maakt. Tot de postzegels aan toe. Hoe leuk zou het zijn als die als geldige postzegels konden worden gebruikt.

  • studiosnailmail

   Ha, leuk idee! Het zou in theorie wel kunnen, door ze in te scannen en er persoonlijke postzegels van te maken bij PostNL.

  • studiosnailmail

   Ik prijs me gelukkig met jouw leuke en lieve reactie, dankjewel. Wat heb ik op mijn beurt genoten van het creatieve proces!