Uitgaande post

Mini swap van papierwaren in zomers thema

Mini swap van papierwaren in zomers thema

Een doosje gevuld met papierwaren, alsof het een schatkistje is. Misschien vind ik een swap wel de leukste post om te maken. Allerlei velletjes papier en kleine zakjes, die laag voor laag worden ontdekt. Met een creatieveling op Instagram sprak ik een kleine swap af. Ik vulde een A5 brievenbusdoosje in botanisch thema, met een kleurenpalet van wit, geel, groen en bruin (kraft). Geel is mijn favoriete kleur. Het maakt me vrolijk en geeft post al gauw een zomers tintje mee.

Mini swap van papierwaren in zomers thema

Voordat ik een swap maak en materialen ga verzamelen, vraag ik altijd eerst even naar de favorieten van de ontvanger. Wat zou je leuk vinden om te krijgen? De ontvanger van deze swap vroeg o.a. om vintage knoopjes. Ik vouwde er een papieren zakje voor met ruitjespapier (gewoon uit een oud schrift, gevonden in de kringloop). Een knoopje verwerkte ik in de decoratie, als kleine hint naar de inhoud. In het kleine zakje linksonder verpakte ik bloemzaadjes van de stokroos, uit eigen tuin. Dit zakje vouwde ik van een pagina uit een oud natuurboek.

Mini swap van papierwaren in zomers thema

Datzelfde natuurboek gebruikte ik om een grotere envelop te vouwen, op de achtergrond van deze foto. Dit papier komt uit een boek van Reader’s Digest. Het bevat detailrijke prenten, prachtig materiaal om te hergebruiken. Bij deze prenten is weinig extra decoratie nodig. De envelop vulde ik met oude buskaartjes uit Engeland.

Japans papier

In het zakje op de voorgrond (tevens gevouwen van ruitjespapier) verpakte ik een stapeltje Japans papier van het merk Awagami (verkrijgbaar via Cafe-Analog). Ik gebruikte dit papier onlangs in een collage, waarop de ontvangster van deze swap geïnteresseerd reageerde. Wat mij op het idee bracht haar een aantal velletjes te sturen, zodat ze het zelf kan proberen. Het papier gebruikte ik tevens op de voorkant van het zakje. De velletjes zijn gemaakt van natuurlijke vezels, zoals bamboe en hennep. Dit geeft een grove structuur, wat zorgt voor een speels detail wanneer je het verwerkt in bijvoorbeeld collages. Ik vind het daardoor erg leuk materiaal om mee te experimenteren.

Op een klein garenkaartje wikkelde ik een sample washi tape, passend bij het thema. Zo omwikkelde ik ook een kaartje van kraft papier, maar dan met geel katoen (te zien op de eerste foto van deze blog). Dit soort cadeautjes zijn voor mij vaste items in een swap. Makkelijk te selecteren op kleur en altijd bruikbaar voor de nieuwe eigenaar.

Mini swap van papierwaren in zomers thema

Op de bodem van het doosje legde ik dit pakketje papierwaren. Het zijn allerlei velletjes uit oude boeken en spelblokken. Door te kiezen voor velletjes van verschillende kleuren papier (liefst verkleurd van oudheid) ontstaat een divers pakketje. Bovenop zie je een blaadje met stempelafdrukken. Deze maakte ik met stempels uit vroegere kantoren. De velletjes bundelde ik met een strook papier uit een natuurboek. Simpel en toch aantrekkelijk.

Wil je meer lezen over het samenstellen van een stationery swap? Ik schreef er eerder deze blog over.

3 Comments