Bloemzaadjes

Verjaardagsactie! Mini swap: bloemzaadjes uit eigen tuin

Het is mijn verjaardag! Een mooie gelegenheid voor het organiseren van een mini swap. Wat heb ik in de aanbieding? Vier enveloppen met daarin twee zakjes met bloemzaadjes uit eigen tuin: cosmea en stokroos. In de envelop vind je tevens een handgemaakte kaart met een korte uitleg over het groeien en bloeien van deze mooie planten. Beiden geven prachtig gekleurde bloemen in roze tinten. Ik word er iedere zomer weer vrolijk van. Zin in een swap? Verderop in deze blog leg ik je uit hoe je één van deze enveloppen kunt bemachtigen.
Ik zal eerst iets vertellen over mijn werkwijze bij het maken van deze pakketjes. De zaadjes heb ik afgelopen najaar al verzameld. Hoe ik dat doe en hoe ik de zaadjes bewaar kun je in deze blog lezen.

Budgetvariant voor pergamijn

Voor de verpakking wilde ik graag aan de slag met doorschijnend papier, dat geeft een leuk effect. Hiervoor kun je kant en klare zakjes van pergamijn gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor een budgetvariant: patroonpapier. Veelal verkrijgbaar op rol in stoffenwinkels, maar ook bij HEMA kun je hiervoor terecht. Ik knipte velletjes van 5,5 bij 7,5 cm. De handeling is simpel: stapel twee velletjes op elkaar en naai ze aan drie kanten aaneen. Vervolgens vul je de zakjes, waarna je de vierde zijde kunt dichtnaaien.

Enveloppen van cadeaupapier

Om de zakjes op een leuke manier te kunnen verzenden vouwde ik enveloppen met het prachtig bedrukte kraftpapier uit de nieuwe collectie van Vlinders in je buik. De bloemen zijn een ontwerp van Jurianne Matter. Al het cadeaupapier uit deze webshop is stevig genoeg om enveloppen van te vouwen, fijne wetenschap!
Voor de kaartjes ging ik weer aan de slag volgens de collagetechniek. Ik begon met een basis van een doormidden gescheurd bingokaartje, aangevuld met vintage papier en een strook grafisch washi tape.
Met als eindresultaat bovenstaand kaartje. Het papier van de envelop heb ik laten terugkomen in de achtergrond. Zo zie je maar, een restje cadeaupapier kun je voor allerlei doeleinden gebruiken. Om het kaartje wat speelser te maken heb ik enkele druppels wax op het papier laten vallen. De stempel van het kleine torretje kocht ik via Dille & Kamille. De stempel van de bij is te vinden via AliExpress.

Let’s swap

Nu het leukste van al en de reden van deze blog: zou jij graag één van de vier enveloppen met mij swappen? Stuur me een privébericht via Instagram. Ik zou het leuk vinden bloemzaadjes te swappen, maar mocht je deze niet op voorraad hebben en toch graag zaadjes willen ontvangen, geen nood. Ieder ruilverzoek is welkom. Ik hoor graag wat jij voor leuks in de aanbieding hebt!

2 Comments