De mooiste postzegels voor de herfst
Snailmail

Dit zijn mijn favoriete postzegels voor de herfst

De mooiste postzegels voor de herfst

Postzegels die perfect passen bij het thema van een snailmail, het is voor mij dé finishing touch van een envelop. Er bestaan heel wat mooie prentjes, in tal van thema’s. Ik vind het altijd weer een feestje om een nieuwe voorraad te bestellen. Hoe zit het ook weer met het gebruik van postzegels? Sinds 2010 werkt PostNL met cijfers, in plaats van bedragen. Deze postzegels behouden de waarde, ook als het tarief stijgt. Dat maakt de keuze aan thema postzegels een stuk ruimer, zonder dat je hoeft bij te plakken. Mijn favoriete velletje ‘Lang leve het bos’ (links op de foto) komt bijvoorbeeld uit 2010. Ben jij ook zo’n liefhebber van mooie postzegels? Dit zijn mijn 7 favoriete herfst series:

Postzegels voor snailmail in thema herfst

1. Bomen & bladeren

‘Beleef de natuur: bomen & bladeren’ is een uitgave uit 2019. Een mooie mix van groen- en bruintinten. Recente uitgaves zijn, zolang de voorraad strekt, te bestellen via de eigen webshop van PostNL.

Postzegels voor snailmail in thema herfst

2. De vossen hebben holen

Dit velletje zegels is een ode aan de illustraties van Rien Poortvliet. Deze speciale uitgave verscheen in september van 2020. PostNL richt zich met deze velletjes met name op de verzamelaar. De prijs ligt, met 3 euro voor 3 zegels, ook iets hoger dan het normale tarief.

Postzegels voor snailmail in thema herfst

3. Paddenstoelen

In 2018 verscheen in de serie ‘Beleef de natuur’ dit kleurrijke velletje met paddenstoelen. Deze uitgave is niet meer te vinden in de webshop van PostNL. Wel duikt dit design zo nu en dan op in de voorraad van First Quality Stamps. Deze webshop verkoopt zowel zegels voor de verzamelaar als frankeerzegels, uit diverse jaargangen.

Postzegels voor snailmail in thema herfst

4. Eekhoorn en 5. Vos

In de (wisselende) collectie van First Quality Stamps kun je ook dit velletje tegenkomen. In dezelfde serie ‘Zoogdieren Nederland’ verscheen het velletje met de vos, te zien op de eerste foto van deze blog.

Postzegels voor snailmail in thema herfst

6. Lang leve het bos

Al jaren mijn grote favoriet: ‘Lang leve het bos’, uit 2010. Dit velletje is divers van kleur en dat maakt de zegels goed te matchen met poststukken in verschillende stijlen. Wat ik ook prettig vind is dat deze zegels iets kleiner van formaat zijn dan de nieuwere versies hierboven. Zeker op een kleinere envelop is dat een uitkomst. Zo blijft er meer ruimte over om de envelop te voorzien van een adres en verdere decoratie.

Postzegels voor snailmail in thema herfst

7. 100 jaar Nederlandse Mycologische Vereniging

In 2019 waren deze postzegels uit 2008 nog iets makkelijker bruikbaar, toen één postzegel een tarief van 88 cent vertegenwoordigde. Wil je ze nu gebruiken, dan zul je zegels moeten bijplakken tot het huidige tarief (hiervoor bestaan speciale bijplakzegels van 2, 3 en 5 cent). Ik vind deze postzegels, juist omdat ze iets feller zijn van kleur, vaak een grappige eyecatcher op een envelop.

>> Laat jij de postzegels ook zo graag matchen met het thema van de post? Welke serie is jouw favoriet?

6 Comments

 • Anouk

  Wat veel mooie postzegels, de bomen en bladeren collectie hebben wij gebruikt voor de uitnodigingen van onze bruiloft. zo mooi vonden we die.

  • studiosnailmail

   Wat een mooi idee! Een stuk sfeervoller dan de standaard trouwzegels, al is dat ook een kwestie van smaak.

 • Ilse+(by-ik.blogspot.nl)

  Ware kunstwerkjes zijn het!
  De eerste met de bomen en bladeren is mijn favoriet.

 • Nicole

  Zulke zegels kunnen een mooie brief of pakket echt afmaken. Laatst had ik mijn best gedaan op een pakketje met zaden en voor ik het doorhad plakte het ‘postkantoor’ er 3x het hoofd van de koning bij. Hier in het dorp is nooit zoveel keus dus als ik weer eens wat meer post ga sturen zal ik toch eens online gaan. Maar er is zoveel moois in postzegelland dat kiezen dan nog lastig kan worden.

  • studiosnailmail

   Herkenbaar! Hier op het postkantoor is de keus ook minimaal. Online is zoveel moois verkrijgbaar, inderdaad een uitdaging om daar een selectie in te maken.