Snailmail,  Uitgaande post

Uitgaande post: kleurenpalet van groen, bruin en wit

Bij het maken van post in een botanisch thema kom je bijna niet onder de kleur groen uit. Met de toevoeging van wit en bruin heb je er een mooie basis aan. Vaak voeg ik daar een opvallende kleur aan toe, zoals geel of oranje. Bij de laatste uitgaande snailmail besloot ik dat eens niet te doen. Wat zou er ontstaan? Ik hield me enkel aan mijn basiskleuren en ontdekte dat dit drietal juist een prachtig effect geeft. De kleur groen kent een scala aan bruikbare tinten. Door te spelen met licht en donker kun je alsnog veel variatie aanbrengen. In deze blog laat ik je graag mijn creaties zien. Wil je eerst meer lezen over het gebruik van een kleurenpalet? Daar schreef ik deze uitleg over.

Uitgaande post: kleurenpalet van groen, bruin en wit

Ik begin ieder project met het op kleur sorteren van materialen. Heb ik dat gedaan, dan start ik meestal met het vouwen van zakjes voor goodies en het decoreren ervan. Zie het als een klein proeflapje, waarbij je kunt testen of de materialen die je hebt gekozen inderdaad lekker combineren. Nu ik enkel met groen werk, is het zoeken naar de juiste combinatie van tinten. Ik twijfel even of de doffe kleur van het ticket past bij de heldere tinten van het tape. Door er een postzegel bij te plakken die donkerder van kleur is, vormt zich al een rustiger beeld.

Stempelafdrukjes uitwisselen

Op de foto bovenin zie je een klein memoboekje liggen. Voor dit boekje bestempelde ik kleine strookjes papier met de stempel die je op de cover ziet. De ontvangster van deze post kan de strookjes afscheuren en hergebruiken. Een leuke manier om stempelafdrukjes te delen. De stempel ‘enjoy today’ komt uit de collectie van Catslife Press en is verkrijgbaar via Cafe-Analog. Het groene notitiekaartje is van het Japanse merk Classiky en vind je eveneens in deze webshop. Op links tot slot een prentje uit een verzamelalbum van Verkade, een kringloopvondst.

Uitgaande post: kleurenpalet van groen, bruin en wit

De basis voor deze post: een setje stickers, welke ik op verzoek mocht stempelen. Ik verpakte ze in een zakje van pergamijn, doorschijnend papier. Dit papier heeft nooit veel decoratie nodig, de inhoud neemt die taak over. Ik maakte een kleine collage, met een strookje papier (vergeeld papier uit een oud woordenboek) voor de bruine tint.

Bundeltje tweedehands papier

Ik schreef er al eerder over, ik ben gek op bundeltjes papier samengesteld uit oude boeken uit de kringloop. Door de ouderdom of manier van bewaren zijn deze pagina’s vaak vergeeld. Combineer je velletjes uit verschillende boeken, dan ontstaat een waaier van bruintinten. Om er toch iets groens in terug te laten komen, schoof ik de eerder genoemde papierwaren bovenop het stapeltje.

Uitgaande post: kleurenpalet van groen, bruin en wit

Als laatste maak ik de envelop, waar ik bij het plakken van de postzegels een hoekje geel spot. Ha, een fijne reden om toch iets van mijn eigen favoriete kleur toe te voegen. Door in collages kleuren te herhalen creëer je een voor het oog rustiger geheel. Er is hierdoor niet meer slechts één punt wat de aandacht trekt. Boven het adreslabel prijkt een stempel uit de eigen collectie van Nikki Dotti, een recente aankoop. De envelop decoreer ik meestal met restjes van de gemaakte snailmail. Zo weet ik zeker dat de omslag qua stijl en kleur aansluit bij de inhoud, een kleine tip.

8 Comments