Postzegels

Dit is de prijs voor een postzegel in 2022

Dit is de prijs voor een postzegel in 2022

Ieder jaar in oktober maakt PostNL de tarieven voor het komende jaar bekend. De afgelopen jaren betekende dat met regelmaat een prijsstijging. Gelukkig viel die lange tijd te omzeilen, doordat vanaf 2010 alle postzegels voorzien zijn van nummers in plaats van tarieven. Zegels met nummers kun je gewoon blijven plakken, ook wanneer de tarieven wijzigen. Het loont dus altijd een voorraad postzegels in te slaan. Hoe zit dat voor de prijs van de postzegel in 2022?

De huidige tarieven

Wanneer je vandaag een velletje van 10 binnenlandse postzegels zou afrekenen, betaal je € 9,60. Het verzenden van een envelop tot 20 gram kost in 2021 96 cent. Voor een brief naar het buitenland liggen de tarieven logischerwijs hoger: één internationale postzegel heeft op het moment een waarde van € 1,55.

Dit is de prijs voor een postzegel in 2022

De prijs voor een postzegel in 2022

Is het voor komend jaar weer verstandig om alvast een voorraad postzegels in te slaan tegen de huidige prijs? Het zal je verrassen, dat hoeft namelijk niet! De tarieven voor 2022 blijven, voor losse post, gelijk aan die van nu: 96 cent voor een binnenlandse postzegel en € 1,55 voor een internationale postzegel. Dat is nog eens goed nieuws! Ook de prijs voor een pakket blijft gelijk: € 7,25 voor een zending binnen Nederland.

Ben je een zakelijke klant van PostNL, dan zul je helaas wel te maken krijgen met enkele tariefwijzigingen.

Korting op postzegels

Liefhebbers van botanische postzegels kunnen zich in 2022 weer verheugen op vier nieuwe velletjes in de serie Beleef de Natuur. Plak je liever oudere series op je enveloppen of wil je extra besparen? Neem dan eens een kijkje in het aanbod van First Quality Stamps. Hier vind je met regelmaat een wisselend aanbod frankeerzegels uit eerdere jaren. Een vel van tien postzegels kost hier op het moment € 9,50. Dat scheelt 10 cent met het reguliere tarief. Tip: met de code korting haal je nog eens 8% van de totaalprijs van je bestelling af.

Benieuwd naar mijn favoriete postzegels voor post in het thema herfst? Daarover schreef ik deze blog.

2 Comments

  • Ilse (by-ik.blogspot.nl)

    Dat is fijn om te lezen. Kaartjes sturen is zo leuk. Fijn als de postzegel dan niet duurder wordt.
    De eerste foto vind ik prachtig. De appelzegels op het bijpassende papier …