Giveaway,  Materialen

Handige hack: ronde ephemera stickers van Classiky

Ben je dol op de vintage stijl, dan ga je deze stickers van Classiky vast leuk vinden. In mijn collages verwerk ik graag papier uit oude boeken. Daarbij gebruik ik ook graag kleine rondjes, die ik met een pons uit het papier haal. Best een gedoe, want bij het aanbrengen van lijm scheurt het oude papier snel. Het Japanse stationery-merk Classiky bracht de oplossing: stickers met een opdruk van restjes vintage papierwaren, alsof ze afkomstig zijn uit de oude boeken. Ik vind het ideaal, dit werkt zoveel sneller en makkelijker. In deze blog lees je waarvoor ik de stickers zoal gebruik.

Op de eerste foto in deze blog heb je al kunnen zien dat ik een sticker heb geplakt als sluitzegel, voor een zakje met goodies. Een mooie variant op het strookje washi tape, wat ik ook vaak gebruik om een zakje of envelop dicht te plakken. In de verpakking stickers vind je 180 rondjes van verschillende formaten, variërend van 7 mm tot en met 2 cm. De designs zijn divers, van bruintinten tot sprekende kleuren. De prints bevatten letters en cijfers, maar ook grafische designs als streepjes en de opdruk van een landkaart.

Combinatie met vintage papierwaren

Op bovenstaande foto zie je hoe ik drie stickers van 7 en 9 mm heb verwerkt op een zakje, gevouwen van gerecycled papier. Met de stickers breng ik kleur aan in mijn collage. Tevens sluiten ze goed aan bij de stijl van de oude postzegel (een pareltje uit begin 1900). Wat ik ook leuk vind is dat de stickers een verschillende textuur hebben, sommigen zijn glad en anderen hebben juist een matte afwerking. Zo is er altijd wel een sticker te vinden die precies aansluit bij de overige materialen die je gebruikt, zonder dat je in het eindresultaat direct ziet dat het om een heruitvoering gaat.

Ook op bovenstaande labels bleken de stickers een fijne toevoeging. De kleinste versie in de verpakking, van 7 mm, is echt ontzettend klein en toch is het niet lastig deze op te plakken. Aan de achterzijde zijn de stickers logischerwijs voorzien van glad papier, met daaronder de plaklaag. Dit velletje glad papier bestaat uit twee delen, met in het midden een breuklijn. Hierdoor zijn zelfs de kleinste stickers makkelijk los te halen.

Waar ik aan de onderzijde van het label de stickers volledig gebruikte, leek het me mooi ze aan de bovenzijde slechts deels te gebruiken. Ook omdat ik het zonde zou vinden wanneer de stempelafdruk grotendeels zou wegvallen. Het is leuk hiermee te experimenteren in collages. Gooi de restjes niet weg, deze kun je uiteraard hergebruiken. Ik heb op mijn bureau een speciaal mandje staan, waar ik allerlei restjes in bewaar. Van gescheurd papier tot halve postzegels en labels. Ze komen altijd weer van pas bij het plakken van nieuwe collages.

Doe mee aan de giveaway

Behalve ronde stickers heeft Classiky ook een set met donut stickers uitgebracht, met dezelfde opdruk. Zie jij het zitten om aan de slag te gaan met deze stickers? Ik mag in samenwerking met Cafe-Analog van beide setjes een zakje weggeven. Laat op Instagram of Facebook weten welk type stickers jij graag zou verwerken in je creaties. Meedoen aan deze winactie kan tot en met zondag 21 februari aanstaande. Ik ben benieuwd naar jouw favoriet!

3 Comments

 • Marieke

  Geweldig de stickers
  Ben een beginnende snailmailster en heb nog niet veel spulletjes, deze stickers zouden een hele welkome aanvulling zijn. Vindt beide vormen heel mooi
  Groetjes marieke

 • Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  Wat een leuke ideeen laat je ons weer zien!
  Vooral de ronde stickers vind ik erg mooi. Gisteren ponste ik een hartje uit om een leeg plekje op een collagekaart “op te vullen”. Deze stickers lenen zich daar ook heel goed voor.