Snailmail

Wat brengt snailmail jou?

Vorige maand ontving ik per mail een verzoek voor een interview over snailmail in een landelijk tijdschrift. Op Instagram schreef ik er maandag al over. Ik heb er even over na moeten denken. Hoewel het een prachtkans is om deze leuke hobby te promoten, houd ik er zelf helemaal niet van om op de voorgrond te staan. Laat mij maar lekker schrijven, knippen en plakken. Toch besloot ik het te doen, want wat zou het leuk zijn als door dit artikel meer mensen bekend raken met deze mooie combinatie van creativiteit en interactie.

Snailmail in woorden en gevoelens
In het voorgesprek met de journaliste kreeg ik alvast enkele vragen toegezonden, waaronder de titel van deze blog: “Wat brengt snailmail jou?”. Mijn visie daarop kun je dit najaar op papier lezen, maar ik stelde de vraag via Instagram Stories ook aan velen van jullie. Wat kwamen daar prachtige reacties op. Ze raakten me, stuk voor stuk. Stories verdwijnen na 24 uur, maar ik vond dat zo zonde dat ik de antwoorden heb opgeslagen. Ik wil ze graag met jullie delen, uiteraard geanonimiseerd. Wat snailmail brengt, in 20 unieke beschrijvingen:
  1. Een creatieve uitlaatklep die meer dan eens leidt tot een leuke (brief)vriendschap.
  2. Een geluksmomentje als er post op de mat ligt.
  3. Contact, creativiteit, plezier.
  4. Inspiratie in de bus! En hele bijzondere vriendschappen en diepgaande gesprekken.
  5. Plezier in de post en een reden om zelf lekker crea aan de slag te kunnen.
  6. Nieuwe mensen leren kennen, met vriendinnen lekker knutselen.
  7. Ontspanning, creativiteit, contact met de wereld zonder dat het me energie kost.
  8. Contact met gelijkgestemden.
  9. Verbinding.
  10. Het plezier om gericht voor iemand post te maken.
  11. Inzicht in je gedachten en het delen van het dagelijks leven met iemand anders.
  12. Totale ontspanning om te maken en een feestje om te krijgen.
  13. Joy, zowel om te ontvangen als te maken en versturen.
  14. Leuke creatieve verrassingen in de brievenbus met een persoonlijke brief erbij: inspiratie en connectie.
  15. Geluk.
  16. Mooie vriendschappen, eigenlijk heel diep omdat je je gedachten deelt.
  17. Ik word heel blij van post waar liefde in zit, je voelt je er waardevol/nuttig door.
  18. Creativiteit en bijzondere mensen.
  19. Mijn hart maakt een sprongetje als er onverwachts leuke post in de bus ligt, met aandacht gemaakt.
  20. Vriendschap! Een uitlaatklep voor gedachten. Een lichtpuntje op een vervelende dag.

  Publicatie van het interview
  Herkenbaar? Ik kan me in vrijwel alle punten vinden. Staat jouw antwoord hier niet (geheel) tussen, dan ben ik heel benieuwd naar wat snailmail jou brengt. Laat je het weten in een reactie onder deze blog? Wat mijn interview betreft, de journaliste is afgelopen maandag langs geweest. Komende maand krijg ik nog bezoek van een fotograaf. Spannend! Een publicatie zal ergens in het najaar zijn. Zodra ik meer weet kom ik uiteraard vertellen om welk tijdschrift het gaat en wanneer deze verkrijgbaar is.

  >> Wat brengt snailmail jou?

7 Comments

 • lien

  Spannend , ik ben heel benieuwd! Snail mail zorgt bij mij altijd voor een geluksmomentje van de dag! Ik heb al vanaf mijn 15e penvriendinnen en zou niet meer zonder willen. Ook mijn moeder van 85 schrijft nog elke week brieven!

 • Ilse * BY IK *

  Ik ben niet bekend met de prachtige snailmail die jij hier altijd laat zien.
  Maar een kaart sturen of een kaart op de deurmat vinden, zorgt voor een vreugdesprongetje en een geluksmoment. Zooo leuk!
  Prachtige foto bovenaan dit blogbericht.
  Groet, Ilse

 • Anouk de Jonge

  Ik heb (helaas) niemand om snail mail mee uit te wisselen! Maar van kaartjes sturen wordt ik altijd heel blij!

 • Barbara

  It's always a good day when I look in the mailbox and find a letter or a card from a friend! Happy Snailmail Day!

 • jenclair

  Finding a card or letter in my mailbox is always a thrill. I think about the missive and imagine what I'll say in return and how I'll decorate the envelope…the pleasure of an instant lasts that way, from the arrival of the letter until my return missive is posted!

 • Ageeth Mooij

  Snail mail, happy mail stimuleert mijn creativiteit. Het geeft mij ook rust in mijn hoofd wanneer ik overprikkeld ben en het brengt mij in contact met anderen wanneer en hoe het mij past.

 • Anoniem

  Eergisteren kreeg ik van mijn zus de vriendin cadeau. Ze zei van er staat ook een artikel in over snail mail. Verrek dacht ik, die ken ik! ik volg haar al een jaar of drie en ze zei al dat een tijdschrift haar had benaderd. Wilde even laten weten dat ik het een heel leuk artikel vind geworden! En al die dingen die hier boven staan, zo mee eens. Ook al ben ik zelf niet zo van het uitgebreid knutselen, ik kan me helemaal verkneukelen om het gezicht dat iemand gaat trekken als die ziet wat voor kaart ik heb uitgezocht. of wat voor tekst ik heb geschreven. Te leuk 🙂 Groetjes, Luna