Snailmail

Zomerse snailmail ideeën van 32 Instagrammers

Zomerse snailmail ideeën van 32 Instagrammers

Veel snailmailers vinden het leuk een thema aan hun post mee te geven en daar papierwaren bij te zoeken. Maak je graag post volgens de seizoenen? 32 creatieve Instagrammers delen in deze blog hun favoriete thema’s voor zomerse snailmail. Niet alleen planten en dieren zijn favoriet, ook zomerse etenswaren en tips voor het hergebruik van papier uit de kringloopwinkel komen voorbij.

Explosie aan kleuren

Waar denk jij als eerst aan bij het idee van zomerse post? Het zijn de zomerbloemen die het meest genoemd worden: zonnebloemen, klaprozen en andere plukbloemen. Je kunt snailmail vormgeven vanuit één bloem en kleurthema, zoals het geel van de zonnebloemen en het rood van de klaprozen. Of je maakt er een compleet bloemenveld van, met een explosie aan kleuren. Een blik naar buiten volstaat vaak al om inspiratie te krijgen. Welke kleuren zie je in de natuur om je heen? In de kringloop zijn dikwijls oude natuurboeken te vinden, vol illustraties van kleurrijke bloemen en planten. Een mooie basis om vele poststukken mee te beplakken.

Beeld je je een veld zomerbloemen in, dan vind je daar misschien ook andere inspiratie. Het zijn de vlinders, vogels, bijen en hommels die graag op zomerse post worden verwerkt. Maar ook een tropische uitstap duikt op in de lijst: flamingo’s. Het doet direct denken aan een vakantie verder weg.

Reistips delen

Het thema ‘op reis gaan’ blijkt een populaire in de zomermaanden. Waar voor de één attributen als slippers of koffers al inspiratie geven, zoomt de ander liever in op de bestemming of de reis ernaartoe. Post maken met je favoriete vakantieland als thema, een leuke manier om reistips en -verhalen te delen met je penvriend(in). Genoemd worden thema’s als de Zwitserse bergen, fietsen of vakantie in het algemeen.

Het blijft niet bij ideeën voor thema’s, er vallen direct suggesties voor prachtige materialen: hergebruik van atlas papier en oude fietsroutekaarten. Beiden zijn vrijwel in iedere kringloop te vinden. Iets unieker is de suggestie voor hergebruik van reisadvertenties uit oude magazines van rond de jaren 50. Hierop vind je vaak illustraties van dames en heren, in een vintage stijl die bij vele creatieve Instagrammers geliefd is. Op het account van @vintage_nonny vind je er diverse voorbeelden van, verwerkt in snailmail.

Fruitbomen en zeedieren

Hoe zit het nu met de etenswaren? Fruit is een geliefd onderwerp, dat zie je ook terug op stationery in de winkels. De frisse en warme kleuren zijn dikwijls inspiratie voor trends en sluiten gemakkelijk aan bij de botanische stijl. Genoemd worden kersen en aardbeien, maar ook het frisse geel van citroenen en de warmere tint van mango en perziken dienen als zomerse inspiratie. Hebben we het over etenswaren, dan mag er één ding niet ontbreken op de lijst, aldus de Instagrammers: ijsjes!

Denkend aan ijsjes, valt ook de suggestie voor zee en strand. Het is één van mijn favoriete thema’s, waarin ik iedere zomer wel snailmail probeer te maken. Vooral bij liefhebbers van de botanische stijl is dit thema in trek, ingevuld met prenten en stempelafdrukken van schelpen, zeedieren en de onderwaterwereld als geheel. Vaak uitgevoerd in een blauw kleurthema, met wit en lichtbruin in de details. Benieuwd naar een uitgewerkte versie van deze beschrijving? De snailmail die ik vorig jaar maakte in dit thema vind je terug in deze blog.

Heb jij een suggestie voor snailmail in een zomers thema die nog niet in de lijst staat? Ik ben benieuwd naar jouw favorieten! Deel ze in een reactie onder deze blog en inspireer anderen met jouw ideeën.

One Comment

  • Ilse (by-ik.blogspot.nl)

    Fijne inspiratie weer!
    In de zomer is geel favoriet bij mij tijdens het maken van collage’s. Daarbij bijen, vlinders, gele bloemen. Onlangs kocht ik het spelletje Stap Op en fietsroutekaarten bij de kringloop. Beiden in groen tinten. Geeft ook een heel zomers gevoel.
    Groetjes, Ilse